Čistilec oken

Avtor: | Objava: 10.04.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 1000 evrov
Potrebna oprema: strgalo iz gume, brisače, ščetka za ribanje, čistila za okna, lestev ali zidarski oder, čistilne gobe, krtače, usnjene krpe ...
Marketing: brošura, radio, oglas v lokalnem časopisu, vizitka …
Čas delovanja: skozi vse leto
Konkurenca: da
 
Trg
Če vas zanima fleksibilen posel z majhnim začetnim vložkom, se lotite umivanja oken. Sliši se preprosto in tudi je. Najeli vas bodo lastniki hiš, podjetij, stavb, izložb, ki bi radi imeli bleščeča stekla.
 
Dejstva
Oprema, ki jo boste potrebovali za posel, je minimalna, zato je mogoče začeti hitro in učinkovito. Za opravljanje dela ne potrebujete licence ali treninga, poskrbeti morate le, da boste boljši od konkurence, da postanete prepoznavni, se domislite izvirnega slogana, ob tem pa ne pozabite na kakovost opravljene storitve. Naročite si zaloge izdelkov, ki jih boste potrebovali, naredite seznam, kdaj, kje in komu boste čistili, priskrbite si zanesljivo in nekoliko večje vozilo. Če želite posel razširiti, v ponudbo vključite še čiščenje palub, dovozov, žlebov in podobno.
 
Kdor želi postati čistilec oken, mora uživati v delu na prostem, prav tako mora biti pripravljen na akcijo v vseh vremenskih pogojih. Ne sme se bati višine, imeti mora dobro ravnotežje, jasno izdelano vizijo svojega podjetja, se ponašati s komunikacijskimi spretnostmi za uspešno sklepanje poslov, hkrati pa mora biti tudi fizično dobro pripravljen, saj delo ni lahko.
 
Nasvet
Omislite si uniformo, ki bo zbujala pozornost, vaša prednost pa naj bo tudi spoštljiv in vljuden odnos do strank. Med ponudbo vključite okolju prijazne izdelke, s čimer boste privabili tudi stranke, ki jim je mar za ohranitev narave. Poskrbite za promocijo, povežite in predstavite svoj posel sosedom, trgovskim centrom, šolam, knjižnicam, lastnikom stanovanj, direktorjem podjetij. Naročite oziroma izdelajte velike nalepke z imenom svojega podjetja in telefonsko številko ter jih prilepite na vozilo, da bodo vidne od daleč. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *