Šola jahanja

Avtor: | Objava: 12.10.2009


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: Od 15.000 evrov dalje
Marketing: Spletna stran, vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v lokalnih časopisih, avtobusih, vlakih, avtomobil polepite s svojo ponudbo …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Dobro morate poznati konje in imeti jih morate radi.
Potrebna oprema: Brez konjev ne bo šlo, telefon, računalnik, video kamera, specializirane revije.
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Popoldansko delo: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto
 
Dejstva
Gojite ljubezen do konjev, uživate v skrbi zanje in v učenju drugih, kako ravnati s konji in jih jezditi? Potem lahko razmislite o ustanovitvi podjetja, ki bo ponujalo jahalne tečaje. V zadnjem času se vse več ljudi (tako odraslih kot otrok) odloča za tečaje jahanja. Konji imajo namreč tudi močan terapevtsko-pedagoški vpliv na ljudi.
 
Posel je primeren predvsem za zelo izkušene ljubitelje konj. Zavedati pa se morate, da je za vzpostavitev posla potreben precejšen kapital, saj potrebujete konje in seveda hlev zanje.
 
Če vas omejujejo finančna sredstva, lahko začnete z majhnim številom konjev, ki si jih lahko za začetek tudi sposodite pri kakšnem kmetu. S kmetom se lahko tudi dogovorite za izvajanje učnih ur jahanja na njegovi posesti, seveda za določeno plačilo. Stroški bodo še vedno visoki, a nizki v primerjavi s tem, če bi morali vse vzpostaviti sami.
 
Trg
Za začetek lahko svojo ponudbo naslovite na vse starostne skupine. Pozneje pa se lahko odločite, da se boste specializirali in ponudili tečaje jahanja za določeno skupino ljudi, recimo za otroke.
 
Nasvet
Za dodaten zaslužek lahko ponudite tudi osnovno jahalno opremo (čelade) na izposojo.
 
Če imate svoj hlev, lahko ponudite tudi neke vrste hotelske nastanitve za konje. Veliko je namreč ljudi, ki imajo konja, nimajo pa svojega hleva, in so zato prisiljeni plačevati najemnino za bivanje v hlevih pri drugih.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *