Šola srfanja

Avtor: | Objava: 04.08.2010


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 5.000 evrov dalje
Marketing: spletna stran, obvezno v več jezikih, vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v izbranih medijih 
Posebne zahteve glede izobrazbe: jih ni
Potrebna oprema: vse za srfanje, računalnik
Podjetje lahko upravljate od doma: teoretično da, a bolje bo, če imate pisarno ob obali
Popoldansko delo: da
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: sezonski posel

Dejstva
Srfanje je adrenalinski šport, ki beleži vzpone in padce. Za razliko od mnogih vodnih radosti, kot so jadranje, vožnja s čolni in vodnimi skuterji, ima nekaj pomembnih prednosti. Predvsem je cenejši in to že ob nakupu opreme, še toliko bolj pa pozneje, saj srfarji vso opremo zložijo na avtomobil, ne plačujejo marine, goriva, zavarovanja in tako naprej. Zanimanje zanj zato gotovo ne bo ugasnilo.
 
Ponudbo v šoli srfanja lahko obogatite tudi z izposojanjem opreme tistim, ki pridejo v obmorske kraje le za kakšen dan in se jim ne splača voziti s seboj svojega srfa. Ponekod šole samo z izposojanjem opreme zaslužijo dobro tretjino vseh prihodkov. Strankam pa lahko ponudite tudi prodajo nove in rabljene opreme ter servis. Ni hujšega, kot če se navdušenemu srfarju med dopustom poškoduje oprema in mora dneve preživeti na plaži.
 
Trg
Ne čakajte na stranke, ampak se povežite s turističnimi agencijami in hoteli in se dogovorite za sodelovanje – morda z ugodnejšimi pogoji za njihove stranke. Lahko organizirate tudi ponudbo za podjetja, ki bi zaposlene peljala na morje namesto na piknik. Upoštevajte, da je posel sezonski, zato morate polno izkoristiti vsak dan.
 
Nasvet
S šolo srfanja na slovenski obali ne boste obogateli. Če imate večje podjetniške ambicije, razmislite o širitvi posla v tujino, na primer o odprtju poslovalnic na hrvaški obali ali o vzpostavitvi mednarodne franšizne verige. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *