Spletni prodajalec

Avtor: Petra Mauer | Objava: 10.07.2014


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 500 evrov dalje

Potrebna oprema: računalnik, internet, telefon, fotoaparat, pisarna 

Potrebna znanja: dobra pismenost, poznavanje digitalne fotografije, komunikativnost, domiselnost, točnost, profesionalnost 

Marketing: spletne strani

Konkurenca: da

Čas delovanja: vse leto

 

Dejstva

Sodobno tehnologijo in internetne medije je treba znati izkoristiti v svoj prid. Posel, v katerega se boste podali, je enostaven in lahko ga opravljate od doma. Najprej poiščite trgovine, ki se zapirajo in razprodajajo svoje zaloge po nizkih cenah. Nakupite čim več izdelkov in jih nato prodajajte preko spletne trgovine. Preden se zaletite v nakup, se vprašajte, ali je na tržišču povpraševanje po določenem izdelku, koliko je ta dejansko vreden in koliko je konkurence na spletnih omrežjih. Izjemno pomembno je tudi, da trgujete z izdelki, ki so enostavni za pošiljanje po pošti oziroma da poštnina ne bo dosegla enormnih zneskov. Pri opisu izdelka nikar ne skoparite z informacijami, zato ga čim bolj izrazno opišite (barva, velikost, teža in podobno) in poudarite njegove prednosti. Potrudite se tudi z objavo kakovostne fotografije, ki precej pripomore k uspešni prodaji. Bodite dosledni in redno spremljajte, koliko in kaj ste prodali, pravočasno pošiljajte pakete in skrbite za dobro komunikacijo s kupci.

 

Trg

S pravimi marketinškimi orodji je mogoče preko spleta prodati skorajda karkoli. Na straneh eBay-a (ali drugih podobnih strani), ki predstavlja poceni in donosno prodajno orodje - lahko uporabniki kupujejo in prodajajo vse, od vžigalic do hiš. Vaše stranke so iz vseh koncev sveta in imate zato, ker niste omejeni le na lokalni trg, več možnosti za uspeh.

 

Nasvet

Če želite uspeti v poslu, potem si morate zgraditi dobro ime. Le tako vas bodo kupci jemali kot resnega, zaupanja vrednega prodajalca. Ne smete pričakovati, da boste v kratkem zaslužili gore denarja, toda z vztrajnostjo, izkušnjami in unikatnimi izdelki si boste lahko sčasoma spodobno napolnili denarnico. Bodite profesionalni, ponudite različne možnosti plačil (na primer preko kreditnih kartic), izberite lično embalažo, najemite računovodjo, pripravite domačo pisarno in se čim prej podajte v akcijo!

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *