5 zlatih nasvetov za telesno aktivnost

Avtor: Gašper Predanič | Objava: 07.03.2011

Da boste dosegli cilj in se izognili poškodbam.


Nasvet: pijte tekočino pred in med vadbo. (Big Stock Photo)

Preden se trdno odločite, da se boste začeli aktivno ukvarjati s svojo priljubljeno obliko vadbe, je treba razmisliti o kar nekaj pomembnih elementih, ki pozitivno vplivajo na napredek, zdravje, počutje in cilj, ki ste si ga zastavili. V članku bomo na kratko spregovorili o nekaterih napakah, ki se pogosto pojavljajo pri aktivnem načinu preživljanja časa.
 
1. nasvet: S pravilno in kakovostno športno opremo in obutvijo je vsaka aktivnost kakovostnejša in bolj varna!
 
Velikokrat na račun nepravilne izbire opreme in obutve prihaja do nezaželenih poškodb, zmanjša se možnost kakovostnega opravljanja aktivnosti in kaj hitro se zgodi, da ravno zaradi tega odnehate. Da do tega ne bi prihajalo, si velja zapomniti, da naj športna oprema v prvi vrsti izpolnjuje svoj namen. Ker se vadbe med seboj razlikujejo, je treba razmisliti, kakšno športno opremo potrebujete, da boste kar se da najbolje izvajali vadbo. Za obisk v fitnesu potrebujete kratke hlače, majico ter kakovostne športne copate. Nekaj podobnega potrebujete, tudi če se odločite za tek v naravi, le da naj bodo oblačila toplejša in naj omogočajo, da bo vaše telo dihalo!
 
Skoraj najbolj pomemben kos opreme pa so športni copati! Ne kupujte športnih copatov samo na podlagi videza. Najpomembnejši so udobnost, kakovost copat ter namen, za katerega jih boste uporabljali. Če jih boste več ali manj uporabljali za tek v naravi, potem izberite takšne, ki bodo vašemu stopalu omogočale, da bo na vseh trdih podlagah ostalo varno. Copate naj imajo boljši oprijem, prav tako pa naj bodo v predelu gležnja malce višje, da ne bi prihajalo do nezaželenih zvinov oziroma izpahov gležnja.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *