Agent za avanturistična potovanja

Avtor: | Objava: 11.05.2009


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: Od 10.000 do 40.000 evrov
Marketing: Vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v izbranih revijah, lokalnih časopisih, spletna stran, če imate avtomobil, ga polepite …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Dobro morate poznati ponudbo na trgu in govoriti morate vsaj en tuj jezik.
Potrebna oprema: Telefon, računalnik, faks, fotoaparat, videokamera
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto

Dejstva
Kaj menite o tem, da bi organizirali plezanje za majhno skupino ljudi po ledeniku na Finskem, podvodni ribolov v čarobnem morju Avstralije, turo s čolni po amazonskem pragozdu ali ogled ruševin Majev z balonom in še bi se našlo? Če vas veselijo tovrstna potovanja, organizacija in delo z ljudmi, potem je to prava priložnost za vas. Z agencijo za posebna avanturistična potovanja lahko ustvarite dober zaslužek. Potrebujete le kanček domišljije in veliko volje do dela.
 
Pri pripravljanju ponudbe se morate osredotočiti na želje in potrebe strank. Le tako boste lahko ponudili čim bolj unikatna in posamezniku na kožo pisana potovalna doživetja na trgu.
 
Zaslužek lahko ustvarjate na dva načina: tako da zaračunate strankam določeno provizijo za celotno organizacijo potovanja, ali pa podjetjem, s katerimi sodelujete, zaračunate provizijo za trženje njihove ponudbe pri svojih strankah. Priporočeno je, da razvijete standardno formulo za postavljanje cene.
 
Trg
Vaš trg so vsi pustolovščin in drugačnih doživetij željni ljudje. Teh pa je čedalje več. Ponudbo lahko tržite prek e-glasila, na različnih spletnih forumih in spletnih straneh, v fitnes centrih, na sejmih …
 
Nasvet
Specializirajte se za točno določeno ponudbo, na primer ekstremna športna doživetja na ledenikih sveta ali kaj podobnega.
 
Svoj spekter ponudbe vedno osvežujte, zato poskrbite, da boste redno hodili na nove izobraževalne ekskurzije.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *