Akrapovič še pospešuje

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 04.02.2005

Trg motorni koles je v upadanju, a lanski podjetnik leta Igor Akrapovič nadaljuje hitri razvoj, napoveduje gradnjo novih prostorov.Prihodnji mesec bo minilo že leto dni, odkar smo zadnje priznanje Podjetnik leta podelili Igorju Akrapoviču, ustanovitelju podjetja Akrapovič iz Ivančne Gorice. Igor Akrapovič je bil ob izboru nekoliko v strahu, kakšne težave mu bo prinesla medijska prisotnost. Zdaj ugotavlja, da je bil odziv javnosti dober in da zaradi priznanja ni bil deležen kakšnega neželenega obiska - saj veste, na koga mislimo. Ker njegovi predhodniki niso imeli take sreče, si drznemo upati, da državni uradniki spreminjajo svoj odnos do uspešnih podjetnikov.  

Podjetje Akrapovič je sicer minulo leto nadaljevalo tradicijo hitrega razvoja. Število zaposlenih so povečali s 173 na 195, prihodke pa za 21 odstotkov. Uspeh je toliko večji, ker je bil trg motornih koles v upadanju, poleg tega pa je začelo proizvajalcem zmanjkovati surovin, zlasti titana. Igor Akrapovič za letos napoveduje začetek gradnje dodatnih razvojnih in proizvodnih prostorov v velikosti 3500 kvadratnih metrov in posodobitev tehnologije v dislocirani enoti v Podpeči. Obseg prihodkov naj bi povečali za 15 odstotkov.  

Edina neznanka je trenutno vstop v formulo ena; vodstvo ekipe, za katero naj bi izdelovali izpušne sisteme, se je namreč pred kratkim zamenjalo. Trenutno v slovenskem podjetju ne vedo niti tega, kdo bodo kontaktne osebe, s katerimi naj bi se pogovarjali.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *