Apartma na drevesu

Avtor: | Objava: 04.06.2008



Šestdesetletni Renzo Stucchi se je pred nekaj leti odločil, da zamenja mestno življenje za življenje na deželi. Ustvaril je kmečki turizem v okolici jezera Bolsena. Glavni atribut njegove ponudbe je 44 kvadratnih metrov velika hiša v krošnji velikega, 800 let starega hrasta. To je največja hiška na drevesu v Evropi.  

Stucchi je idejo dobil med službovanjem v francoski Provansi. Tam je spoznal arhitekta Alaina Laurenta, ki si je naredil hiško v krošnji pinije (vrsta sredozemskega bora). Njegovi prijatelji so baje noreli za njegovim kotičkom za oddih. Tako je Laurent zagrabil priložnost in začel graditi hiške na drevesih po naročilu. Kmalu je to postala njegova glavna dejavnost. Danes je podjetje La Cabane Perchee znano po vsej Evropi prav po hišah na drevesih.  

Preden se je Stucchi dokončno odločil postaviti apartma na drevesu, je dal drevo temeljito pregledati agronomu, da je ocenil moč drevesa. Agronom tudi zdaj redno pregleduje drevo in mu daje potrebne vitamine in minerale, da ga ohranja zdravo in močno. Izdelava hiše ga je skupaj stala 100 tisoč evrov.  
 
Noč v hiški z zajtrkom stane 300 evrov oziroma 1750 evrov za en teden. Stranke so predvsem mlade ženske, ki želijo presenetiti svoje partnerje. Baje hiška dobro učinkuje na medosebne odnose.  

Več: www.la-cabane-perchee.com; www.lapiantata.it; www.millionaire.it

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *