Atelje za tekstilno dejavnost

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.01.2003

Vsak podjetnik si želi reprezentančen prostor, ki bo ob vsakem času urejen in bo najboljša slika storitev in izdelkov, ki jih ponuja – še zlasti, ko gre za področje estetike in oblikovanja..



Prikazani kvadratni prostor je povezan z delavnico, točneje, šivalnico. Proizvodni prostori so lahko sicer zelo zanimivi, pa vendar, brez razmejitve na odprti del za načrtovanje in stranke ter interni del za čisto proizvodnjo preprosto ne gre.

V našem primeru smo med njima ustvarili celo vmesni člen. Vzorčno sobo smo poševno pregradili in v nastalem kotu uredili priročno skladišče in delovno mizo za hitro odpravljanje težav pri delu z naročniki.

Zanimiva svetilka se upravičeno ponaša s priznanjem za najboljši dizajn zadnjih deset let. Je večnamenska: viseča, stoječa, namizna in celo stenska. V treh barvah jih prodaja salon ORION, Celovška 149b, Ljubljana.

Vse se vrti okrog tekstila. Tako trije roloji, ki skrivajo priročno delavnico, kot tudi nabrane okenske zavese so iz sijajne tkanine z vtkanim “ribjim” vzorcem in v barvnih odtenkih, ki so usklajeni z lupinami stolov. Kolekcijo dekorativnih tkanin prodaja MEBOTEX, Savlje 14, Ljubljana.

Stoli MONO se zlagajo drug vrh drugega. Podnožje je iz nerjavečega jekla, lupina pa iz polipropilena v treh pastelnih barvah. Kupite jih lahko v salonu ORION, Celovška 149b, Ljubljana.

Pet kvadratnih metrov ni veliko. Optično jih povečuje prevladujoča belina in velika koncentracija dostropnih omar – oziroma zaprtih in odprtih elementov ob vsej steni. Ves preostali prostor lahko ostaja prazen in namenjen bistvu – veliki delovni mizi in sijajnim stolom.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *