Balonar

Avtor: | Objava: 09.01.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 1000 evrov
Oglaševanje: oglasi v časopisih in specializiranih revijah (otroške revije, poročne revije …), oglas na internetni strani, od ust do ust, oglaševanje na lastnem avtomobilu
Čas delovanja: vse leto
Posebna znanja: komunikativnost, razumevanje otrok, smisel za estetiko
Konkurenca: da 

Trg
Dekoracija z baloni je že desetletja odličen posel – zakaj ne bi poskusili tudi vi? Svoje storitve ponudite mladoporočencem ter jim razložite, da jim boste s svojimi mojstrovinami polepšali poročni dan. Hotelom, šolam in vrtcem obljubite odlično popestritev njihovih prostorov, trgovcem ponudite okrasitev izložb, organizatorje dogodkov prepričajte, da jim bo s pisanimi baloni uspelo privabiti več ljudi …  

Dejstva
Najprej si nabavite opremo, od zračne tlačilke do balonov različnih barv in oblik, helij, kupite nekaj knjig ali preglejte internetne strani, na katerih boste našli praktične nasvete za lažji začetek. Z vsako stranko morate ravnati spoštljivo in se do nje vesti profesionalno, saj vas bodo le tako jemale dovolj resno. Poiščite osebe, ki so odgovorne za okrasitev prostorov ali prirejanje zabav. Naredite seznam ter jih pokličite, predstavite svoje delo in po možnosti se z njimi dogovorite, da jim pokažete vnaprej pripravljen album fotografij svojih stvaritev. Izberite marketinški pristop, s katerim boste širšo javnost opozorili nase.  

Nasvet
Zaradi nabiranja izkušenj se najprej lotite manjših podvigov, nato postopoma postajajte drznejši in sprejemajte večje projekte. Z enim samim spodrsljajem boste morda zapečatili svojo usodo in propadli. Zato svetujemo previdnost, ne sprejmite dela, če se vam zdi pretirano zahtevno. Ko boste dovolj samozavestni in vam bo teklo kot po maslu, si lahko dovolite več svobode, domišljiji pustite svojo pot in ustvarjajte izdelke, po katerih boste postali prepoznavni. Vaše unikatne stvaritve bodo občudovali blizu in daleč. Uredite si internetno stran, ki je odličen medij za oglaševanje, znajdite se in si avtomobil polepite z nalepkami, na katerih naj bosta logotip vašega podjetja in kontaktna številka.  

Januar je čas, ko lahko pregledate napovedane prireditve in dogodke v novem letu. Takoj zavrtite telefonske številke odgovornih in jim ponudite svoje balonske okrase. Pripravite si vizitke in jih razdelite povsod, kjer boste videli potencialno priložnost za zaslužek. Ko boste imeli redne stranke, jih ne jemljite samoumevno. Ne pozabite nagraditi njihove lojalnosti in jim ponudite kakšne ugodnosti.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *