Barve so čarovnija ...

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.12.2003

... saj so odločilnega pomena za vzdušje in naše počutje v prostoru..



Optimizem

Tega spodbuja oprema, ki se v vseh elementih poigrava z neštetimi odtenki belih površin in prinaša v prostor širino. To je absolutna in prefinjena kombinacija, saj odlično poudarja strukture, reliefe in površinske obdelave. Strah pred enoličnostjo je odveč, saj se ambient občutljivo odziva na vsako najmanjšo spremembo dnevne ali umetne svetlobe.  

Mirna eleganca

Skopa barvna paleta, ki jo prinaša lestvica sivih tonov, je mirna in zelo harmonična, saj je siva nevtralna barva. Dobro sprejema prav vse barvne poudarke. Izbrana modra še poudarja resno noto prostora, saj je to barva razmišljanja in koncentracije. 

Dejavnost

Oranžna barva je mešanica rumene in rdeče, je sijoča in topla ter ustvarja vedro in aktivno atmosfero. Zaradi njene agresivnosti je zelo pomembno, da jo uporabimo v primerni količini glede na velikost prostora. Ob zajetni podpori belih površin in mehkejših prehodih v svetlejše, oranžno-rumene tone pa je pravi stimulator ustvarjalnosti. 

Svežina

To daje prisotnost zelenih odtenkov. Zelena je most med toplo rumeno in hladno modro barvo. Paleta prostora je grajena kot »ton v tonu« - saj praktično zajame le rumeno-zelene barve, tako da tudi pohištvo v svetlem lesu ne izstopa. Atmosfera je vedra, uravnotežena in sproščena, saj spominja na zeleno naravno okolje. 

Stabilnost in tradicija

Rjava barva je sinonim za številne naravne materiale - od plute do usnja, gline, pletenja in seveda lesa, ki je klasika pohištvene opreme. Odločitev za les je odločitev za druščino dokaj umazanih, a toplih zemeljskih barv - od okra do peščene in do vseh odtenkov rjave, pa vse do umazano vijoličaste barve. To je ambient, ki izžareva varnost in domačnost.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *