Bed & breakfast

Avtor: | Objava: 11.03.2008


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: od 50.000 evrov naprej
Orientacijska cena storitve: od 10 evrov na noč
Trženje: spletna stran, vpis v splete zbirke, vizitke, oglaševanje v časopisih in revijah
Posebne zahteve glede izobrazbe: ne
Potrebna oprema: hiša, stanovanje, računalnik, telefon, tiskalnik
Je mogoče delati od doma: da
Lahko popoldansko/vikend delo: da
Je treba zaposliti delavce: ne
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto 

Dejstva
Imate v hiši ali stanovanju dodatno sobo ali več, ki jih ne uporabljate? Ali imate morda celo hišo ali stanovanje, ki ju ne uporabljate? Potem lahko razmislite o tem, da bi ju spremenili v vse bolj priljubljeni bed & breakfast (B&B) oziroma prenočišče z zajtrkom in se podali v posel s poceni prenočitvami za turiste.

Stanovanje ali hišo, v kateri boste ponujali tovrstne prenočitve, boste morali malce preurediti in prilagoditi za goste, zlasti skupne prostore, kot so jedilnica, kopalnica. V okviru B&B ni nujno, da ima vsaka soba svojo kopalnico, vsem obiskovalcem pa morate ponuditi zajtrk. Od tod tudi ime.  

Trg
Raziščite trg v svoji bližini. Kakšnih turistov je največ? Ali se splača ponudbo bolj usmeriti na pare, upokojence, poslovneže, družine, mladoporočence ...? To vam bo pomagalo tudi pri trženju in ureditvi prostorov.  

Če živite v bližini turističnih atrakcij ali v turističnem mestu, boste imeli trženje ponudbe precej olajšano. S svojo ponudbo seznanite čim več turističnih agencij in lokalnih turističnih centrov. Ponudbo vpišite tudi v domače in tuje spletne zbirke, ki ponujajo prenočišča, saj po takem iskanju prenočišč posega vse več domačih in tujih turistov.  

Nasvet
Če želite, da bo vaš »bed & breakfast« v celoti zaživel in da bo dobro obiskan, poskrbite za izviren in kreativen koncept. Če izstopate, lahko pritegnete tudi pozornost medijev, ki vam bodo naredili precej brezplačne promocije.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *