Belo, ki te ljubim belo

Avtor: Lidia Pavlin | Objava: 10.05.2003

Kakšne so vaše prve predstave ob besedi belo? Sneg, nedolžnost, oblaki, poroka, marjetica ... Vam pridejo na misel tudi bela oblačila - za moške, ženske, otroke, za vse priložnosti?



Naj vam namignem, da bodo letošnje poletje bela oblačila vsepovsod! Beli ženski elegantni kostimi. Bele moške obleke. Bele ženske frfotajoče obleke. Beli moški natikači. Beli ženski sandali. Bele balerinke. Beli kvačkani puloverji. Beli bikiniji. Bele moške hlače. Bele ženske bluze. Bele moške majice s kratkimi rokavi. Bele usnjene jakne. Bele torbice. Beli pasovi. Bele čipke. Bele resice. Beli klobuki. Bele čepice. Bela krila. Bele bermuda hlače. Bele vroče hlačke. Bele majice. Bela oblačila za v službo. Bela oblačila za svečane priložnosti. Bela oblačila za poroke (in ne samo na nevestah!). Bela oblačila za maturantske plese. Bele pižame in spalne srajčke. Belo čipkasto perilo.

Prepričajte se, da se pere

Resnično, letos bela barva še izrazito kraljuje, sama ali v kombinaciji z drugimi: črno, rdečo, bež, modro, roza, rumeno. Je preprosta za kombiniranje in vedno sveža. Edina past, v katero se lahko ujamete, je izbira napačnega spodnjega perila. Morda ne bo odveč, če še enkrat spomnim: pod prosojnimi belimi materiali (svilo, lanom, tankim bombažem, viskozo) nosite belo, ali še bolje, perilo v barvi kože. Ker se beli materiali hitro umažejo, se pred nakupom prepričajte, ali so pralni, sicer lahko izdatek za čistilnico preseže vrednost kupljenega oblačila.

V belih oblačilih boste modni in neustavljivo privlačni. Še zlasti ko bo vaša polt za odtenek ali dva temnejša!

Kakšen nakit nositi – bel ali rumen?

Že nekaj let nosimo občutno več srebra, belega zlata in platine kot rumenega zlata. Ali, če govorimo o nežlahtnih kovinah, zagotovo je zadnja leta bel nakit bolj moden kot rumen. Vendar ne bi mogli reči, da se rumeno zlato ali pozlačen nakit sploh ne nosi. Barvo nakita izbiramo k oblačilom. Srebro in belo zlato pristajata skoraj vsem barvam oblačil, medtem ko bomo k oblačilom v toplih bež in zlatih tonih izbrali nakit iz rumenega zlata. Lepe so tudi kombinacije belega in rumenega zlata ali kovinski paščki pri urah, ki so kombinirani z rumenozlatimi členi.

Pri nakitu velja predvsem pravilo: manj je več. En sam večji prstan bo dovolj. Nikar si ne nataknite kovinskih obročkov na vse prste ali celo več obročkov na en prst! Diskretni uhani in verižica, po možnosti s križcem. Tudi ure sodijo k nakitu. Če zmorete, jih menjajte skladno z oblačili. Če obvladate nošenje nakita, pa seveda ni odveč tudi več drznosti in “odštekanih” kosov, ki bodo zaokrožili vašo podobo.

Pa pri moških? Lepa ura in manšetni gumbi bodo zadoščali; verižice, zapestnice in pečatni prstani so odveč.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *