Biljardnica

Avtor: | Objava: 13.03.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 7.000 do 40.000 evrov
Konkurenca: da
Delo od doma: ne
Marketing: brošure, oglasi v lokalnem časopisu, radiu, internetna stran, od ust do ust
Potrebna oprema: telefon, internet, dovolj velik prostor, gostinska oprema, mize za biljard, palice, krede, krogle …
Čas delovanja: vse leto
 
Trg
Lotite se posla, s katerim boste razveseljevali igralce biljarda, oni pa vas. Priskrbite si prostor in mize za biljard ter jih dajajte v najem vsem tistim, ki se radi sprostijo ob udarjanju krogel in zadevanju lukenj. Vaše ciljne stranke so mladi, zabave željni ljudje, zaključene skupine, ki bi rade večer preživele nekoliko drugače, morda tudi poslovneži, ki obožujejo to igro in želijo s poslovnimi partnerji ob igri in kozarcu dobre pijače podpisati pomembno pogodbo …
 
Dejstva
Lokacija je bistvenega pomena za ustvarjanje zavidanja vrednega posla. Biljardnica naj bo v območju, ki bo pritegnilo igralce, morda v nočnih lokalih, v bližini športnih centrov, zabavišč, diskotek, šol. Prostor naj bo dovolj velik, da se bo igra nemoteno odvijala, v kavarniškem kotičku ponudite gostom udobno namestitev, kjer bodo lahko poklepetali in počakali na prosto biljard mizo. Poskrbite za sodobno opremljen lokal, kjer se bo vsakdo počutil nekaj posebnega, če želite, pa lahko celoten lokal oddate večji družbi. Pripravite tudi privlačne darilne bone, ki jih bodo lahko ljudje kupili za svoje prijatelje ter jih razveselili ob kakšnem prazniku, obletnici, rojstnem dnevu. Če je le mogoče, omogočite gostom urejene parkirne prostore.
 
Nasvet
Poleg izposojevalnice biljarda omogočite strankam tečaje igranja. Zaslužek boste še povečali, če boste ponudili gostinske storitve, na primer hitri prigrizek, ali goste še kako drugače privabili v svoj prostor. Če je ta dovolj velik, povabite glasbenega gosta, da popestri večere. Imeli boste opravka z denarjem, večinoma z gotovino, zato ne pozabite izbrati dobrega kadra, zaposlene, na katere se boste lahko zanesli vedno in povsod. Začnite z ligami, saj boste s tem privabili večje število igralcev oziroma tekmovalcev, morda uvedete člansko izkaznico, ki bo prinašala določene ugodnosti vsem članom biljard kluba. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *