Bistvo opreme je delovna miza

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.04.2003

Neradi govorimo o kritičnih in skrajnih razmerah - pa vendar, čemu bi se najteže odrekli v svojem delovnem prostoru? Zagotovo mizi in stolu, ki med drugim simbolizira vaše delovno mesto, potrebe in obstoj.



Tudi pogled v naš delovni prostor nedvomno kaže, da je delovna miza središče dogajanja. Kljub pomembnosti je njena izvedba preprosta. Masivno delovno ploščo podpirata na eni strani dve fiksno pritrjeni kovinski nogi, na drugi pa premična odprta omarica.

Skoraj improvizirana rešitev ne deluje ceneno in je ob dobri barvni uskladitvi celo zanimivejša od “konfekcije”.

Če prostor le dopušča, je velika delovna miza pravi užitek in rabi tudi pogovorom in skupinskemu delu.

Trg ponuja delovne plošče v običajni debelini 3 do 4 cm, večinoma iverne ali mediapan, oblečene v laminat ali furnir, z zaobljenimi ali ravnimi robovi - in to za zelo skromne vsote.

Delovna miza je pravzaprav zelo tolerantna, saj tako v skrajno improvizirani izvedbi kot v dovršenem dizajnu še vedno ostaja le plošča, podprta na sto načinov. Če začnemo pri najpreprostejših podpornih elementih, so to lesene ali kovinske stojke, noge vseh debelin in profilov in seveda omarice z ustrezno višino.

Seveda pa vrhunski proizvajalci pisarniškega pohištva osvajajo z novimi materiali in zlasti tehničnimi rešitvami podrobnosti, ki mizo spreminjajo v popolnoma prilagodljiv kos opreme - tako glede mer, višine, naklonov in funkcionalnih dodatkov za bolj specifično uporabo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *