BORZA TEHNOLOGIJ

Avtor: | Objava: 12.02.2008



POVPRAŠEVANJA PO TEHNOLOGIJAH 

Modeliranje 3D-obraza s fotografije
Litvansko srednje veliko razvojno podjetje na področju računalniških programov išče tehnologijo za modeliranje tridimenzionalnih obrazov. Tehnologija naj omogoča modeliranje 3D-slike s samo ene frontalne fotografije obraza. Podjetje želi skleniti licenčni dogovor ali komercialni dogovor s tehnično pomočjo. 

Integrirane rešitve za pametno hišo
Veliko izraelsko podjetje, ki deluje na področju dobave in integriranja komunikacij in multimedijskih vsebin, išče inovativne rešitve za pametne hiše. Izdelki naj bodo razviti do faze uporabe na trgu na področjih zabave, hišne avtomatizacije in varnosti. Skleniti želijo komercialni dogovor s tehnično pomočjo. 

Vetrni generator za ulične svetilke
Italijansko podjetje, ki deluje na področju alternativnih virov energije, išče nov vetrni generator, ki bi ga namestili na ulične svetilke ali na električno postajo. Inovacija naj združuje uporabo vetrne in sončne energije, naj bo zanesljiva in naj zagotavlja dolgotrajno uporabnost. Možni partnerji so univerze ali pa podjetja iz podobnega sektorja. Podjetje želi skleniti licenčni dogovor. 

Išče se nov pristop k racionalni rabi vode v usnjarski industriji
Južnoitalijansko usnjarsko podjetje išče novo, stroškovno učinkovito tehnično rešitev za oskrbo tovarniških voda. Trenutno je tovarna opremljena z biološkim sistemom za čiščenje odpadnih voda, ki bi ga radi nadgradili v smeri ponovne uporabe odpadne vode v proizvodnem procesu. Skleniti želijo tehnični in/ali proizvodni dogovor s podjetjem ali z raziskovalno ustanovo.  

Oblikovanje in razvoj medicinske opreme
Baskovski proizvajalec medicinske opreme išče tehnološki center, ki ima izkušnje na področju oblikovanja in razvoja medicinske opreme. Podjetje želi razviti nov avtomatični zunanji defibrilator, ki bo temeljil na znanju in opremi (baskovskega) podjetja. 

Premična reciklažna enota
Špansko gradbeno podjetje se zanima za tehnologijo ali napravo, ki omogoča reciklažo gradbenih ostankov. Podjetje želi opremo premikati z enega na drugo gradbišče. Skleniti želijo licenčno pogodbo za uporabo tehnologije. 

Nova tehnologija za barvanje lesenih vrat
Litvansko malo do srednje veliko podjetje (SME), ki proizvaja okna in vrata, išče novo tehnologijo za sprejno barvanje lesenih vrat. Trenutno za barvanje uporabljajo akrilne materiale, ki pa so nevarni za okolico. Nova proizvodnja linija naj zmanjša emisijo lahko hlapljivih organskih spojin, ki hlapijo pri akrilnem barvanju in lakiranju v okolje. Iščejo tehnologijo, ki je primerna za takojšno uporabo. Podjetje želi skleniti komercialni dogovor s tehnično pomočjo.  


PONUDBE TEHNOLOGIJ 

Sistem za reguliranje temperature športnih čevljev in škornjev
Portugalska univerza je razvila sistem za reguliranje temperature športnih čevljev in škornjev, ki temelji na cevkah in uravnavani prepustnosti hladilne tekočine med zunanjim in notranjim tokom. Tako se hladnejša zunanja temperatura prenese v notranjost nepremočljivega čevlja. Univerza išče partnerje za uporabo te tehnologije. 

Robot za oblikovanje oblek
Oddelek madžarske univerze ponuja robota za oblikovanje oblek v tekstilni industriji. Robot je primeren za izdelavo kril, bluz in hlač po meri in s tem povečuje konkurenčnost podjetja. Sistem spremlja 16 značilnosti blaga, deluje pa na šestih oseh. Univerza išče partnerje za sklenitev licenčnega, tehničnega, proizvodnega ali komercialnega dogovora. 

Mobilen in varen sistem za izdelavo električnih ograj
Nemško srednje veliko podjetje je razvilo mobilen in varen sistem za izdelavo električnih ograj, ki omogoča ograjevanje ali ločevanje prostorov v katerikoli obliki na zelo hiter in enostaven način. Lahko se uporablja za začasno ločevanje površin v kmetijstvu, predvsem proti divjim živalim, ali za ograjevanje na množičnih javnih prireditvah z namenom urejanja dostopa na prireditev. Podjetje želi skleniti licenčni dogovor. 

Preprečevanje gozdnih požarov
Majhno toskansko podjetje je razvilo integriran video nadzorni sistem in posebno avtomatizirano tehnologijo za preprečevanje gozdnih požarov. Podjetje uporablja za video nadzor le mobilne kopenske senzorje. Podjetje išče partnerje iz okoljevarstvenega sektorja. 

Inženiring vodnih elektrarn
Norveški ekspertni center za male vodne elektrarne je razvil analitično orodje za optimiranje vodnih elektrarn vse od vodovoda, priporočene velikosti in tipa turbine do dobičkonosnosti investicije. Podjetje išče partnerje, ki jih zanima potencial in razvoj majhnih vodnih elektrarn v njihovi regiji. 

Energetsko varčna okna
Skupina litvanskih raziskovalnih organizacij in podjetij ter tujih partnerjev je razvila novo tehnologijo energetsko varčnih oken. Okno z izboljšano toplotno izolacijo in izboljšano optiko je mogoče proizvajati z zmernimi stroški, kar lahko pomembno prispeva k splošni energetski učinkovitosti okolja. Iščejo partnerje za komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo ali pa partnerje za nadaljnji razvoj tehnologije.

Pripomoček za zmanjšanje pritiska teže in stresa na ramena
Malo švedsko podjetje je razvilo pripomoček za zmanjšanje pritiska teže in stresa na ramena. V primerjavi s klasičnimi trakovi ta inovacija prenese pritisk z ramen na prsi in hrbet. Podjetje išče partnerje za nadaljnjo tehnično in komercialno sodelovanje. 
 
Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov irc@ijs.si. Na spletni strani www.irc.si si lahko tudi sami pogledate celotno bazo mreže IRC in najdete partnerja. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *