BORZA TEHNOLOGIJ

Avtor: | Objava: 10.03.2013



PONUDBA
 
Napredna mobilna toplarna (Ref.: 12 DE 1380 3O9M)
Nemško podjetje je razvilo novo tehnologijo za izkoriščanje energije iz odpadkov. Proces uporablja postopek uplinjanja, ki pretvarja toploto v vnetljiv plin. Tehnologija je primerna za manjše občine in industrijska podjetja. Podjetje je pripravljeno za skupno sodelovanje prek komercialnega sporazuma ali tehničnega sodelovanja.
 
Nova tehnologija za pretvorbo odpadne toplote v električno energijo (Ref.: 12 GB 45P2 3R0E)
Britansko podjetje je razvilo novo tehnologijo, ki pretvarja nizko temperaturo iz toplote odpadkov v električno energijo. Podjetje išče partnerje, majhna ali srednje velika podjetja ter večje organizacije, delujoče na področju pretvarjanja odpadkov v toploto. Pripravljeni so vzpostaviti tehnično sodelovanje ali sodelovanje prek sporazuma o skupnem podjetju.

Inovativni sistem za zmanjšanje porabe goriva v poslovnih stavbah in industrijskih objektih
(Ref.: 12 GB 43O3 3PN9)
Britansko podjetje je razvilo gorivno napravo, ki ponuja prihranek energije pri ogrevanju stavb. Naprava temelji na edinstveni zasnovi prevlečenih nikelj-neodim magnetov, ki omogočajo prihranek v porabi ogljikovodikovega goriva od 6 % do 10 %. Podjetje išče industrijske partnerje za implementacijo omenjene tehnologije na podlagi komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

Centrifugalna črpalka za aplikacije z gorivnimi celicami
(Ref.: 12 DE 1375 3OQP)
Nemško podjetje je razvilo posebno centrifugalno črpalko za uporabo v sistemih gorivnih celic, ki so primerna za stanovanjske ali daljinske pogonske sisteme. Črpalka je primerna za vse tehnologije gorivnih celic moči do 5 kW. Lahko se uporablja za črpanje tehnoloških vod, vod hladilnih procesov ali za rekruperacijo toplote. Podjetje išče partnerje iz industrije ter raziskovalne centre za skupno sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.
 
Inovativne rešitve za upravljanje biometričnega nadzora ter dostopa (Ref.: 13 FR 32j3 3RQW)
Francosko podjetje je razvilo vrsto inovativnih čitalnikov (za prstni odtis, prstne žile) ter nadzornikov dostop. Podjetje išče podjetja ter javne organizacije, ki bi bile pripravljene implementirati omenjene naprave. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje na podlagi komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.
 
Inovativne rešitve v oblaku za upravljanje in nadzor incidentov v mestih in mestnih ulicah (Ref.: 13 ES 276D 3RS5)
Špansko podjetje je razvilo inovativno programsko orodje za upravljanje incidentov v mestih in ulicah. Gre za programsko opremo, ki jo je mogoče prilagoditi razmeram katerega koli mesta. Podjetje išče partnerje, podjetja ali državne institucije za skupno tehnično sodelovanje ali za sodelovanje na podlagi komercialnega sporazuma s pomočjo tehnične asistence.
 
Aplikacija za povečanje ter izboljšanje prodaje programske opreme (Ref.: 12 GB 4703 3RF6)
Britansko podjetje, specializirano na področju prodaje programske opreme, je razvilo aplikacijo za povečanje učinkovitosti prodaje. Podjetje išče partnerje, podjetja in organizacije, delujoče na področju prodaje, ki bi bile pripravljene za skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe ali komercialnega sporazuma s pomočjo tehnične asistence.
 
Programska oprema za mobilne naprave, ki temelji na geografskih lokalizacijah funkcij. (Ref.: 13 IT 53U6 3RRG)
Italijansko podjetje je zasnovalo inovativno rešitev za e-poslovanje s pomočjo pametnih telefonov in računalniških tablic. Preko rešitve je uporabnik sposoben upravljati komunikacijo in nakup (b2c) procesov podjetij, ki se nahajajo v določenem geografskem območju. Podjetje išče partnerje, podjetja, delujoča na različnih področjih, ki bi bila pripravljena na skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.
 
POVPRAŠEVANJE
 
Ukrivljena sončna ogledala za osredotočeno usmerjene sončne elektrarne (Ref.: 13 IT 532W 3RVG)
Italijansko podjetje, delujoče na področju obnovljivih virov energije, išče industrijskega partnerja ali podjetja za proizvodnjo ukrivljenih ogledal v skladu s posebnimi tehničnimi zahtevami. Ogledala se bodo uporabila za konstrukcijo sončno osredotočeno usmerjenih sončnih elektrarn. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje na podlagi proizvodnega dogovora.
 
Tehnologija za proizvodnjo inovativnih tkanin (Ref.: 12 LT 57AB 3PGL)
Podjetje iz Litve skupaj z oblikovalcem poskuša ustvariti nov izdelek iz inovativnih tkanin - tekstilij. Podjetje potrebuje tehnologijo, ki je primerna za oblačila za igrače. Podjetje se zanima za skupno sodelovanje s partnerji, podjetji, industrijskimi proizvajalci kot tudi raziskovalnimi institucijami. Pripravljeno je na sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.
 
Inovativne kapsule za tablete iz medu (Ref.: 13 LV 58AD 3RSY)
Podjetje iz Latvije, delujoče na področju predelave medu in prehranskih dopolnil ter zdravil, išče inovativno tehnologijo in opremo za proizvodnjo tablet iz visoko kakovostnega biološkega medu. Podjetje se zanima za industrijske partnerje, ki bi bili pripravljeni na skupno sodelovanje na podlagi komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.
 
Lesno polimerni kompoziti s kakovostno teksturo lesa (Ref.: 12 LT 57AB 3PEU)
Podjetje iz Litve išče tehničnega partnerja, ki bi lahko ponudil lesno-polimerne kompozitne rešitve s kakovostno strukturo lesa. Podjetje išče podjetja iz kemičnega ter lesno-polimernega sektorja. Pripravljeno je na sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.
 
Nove metode obdelave tekstila (Ref.: 12 TR 99PB 3OGL)
Turško podjetje, delujoče na področju tekstilne kemije, išče industrijske partnerje ter raziskovalne institucije, ki bi lahko ponudile nove metodologije pri končni obdelavi tkanin. Tehnologija je lahko v začetni fazi kot tudi že v celoti razvita. Podjetje je pripravljeno za skupno sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.
 
Umetna inteligenca za videonadzorni sistem, primeren za nujne primere (Ref.: 13 ES 29G7 3RPP)
Špansko podjetje, delujoče na področju varnosti, sistemov na dotik in požarnega nadzora, razvija sistem za upravljanje v sili, ki temelji na umetni inteligenci. Sistem je sposoben popolnega avtonomnega izvajanja videoanalize. Podjetje išče partnerje, podjetja ali raziskovalne organizacije za nadaljnji razvoj sistema. Zanima jih tehnično sodelovanje.
 
CAD tehnologije za mobilne naprave (Ref.: 12 AT 0108 3PNH)
Avstrijsko podjetje, ki se ukvarja z razvojem programske opreme in je aktivno v spletnem 3D modeliranju, išče komponente ali tehnologije, da bi prilagodilo svoj portfelj 3D modeliranja mobilnim napravam. Podjetje išče industrijske partnerje za tehnično sodelovanje ali za sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.
 
Tehnologija za recikliranje sončnih panelov (Ref.: 10 FR 38m7 3H2J)
Grško podjetje, specializirano v proizvodnji stekla, išče tehnologijo za recikliranje sončnih panelov. Podjetje išče partnerje, podjetja, delujoča na področju reciklaže sončnih panelov, za nadaljnje skupno sodelovanje. Pripravljeni so sodelovati na podlagi komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.
 
Tanke prožne baterije za uporabo v pametnih telefonih (Ref.: 10 FR 38m7 3H2J)
Francosko podjetje, specializirano na področju vgradnje fleksibilne elektronike v pogonskih napravah, zlasti v ISO-karticah, išče partnerje, ki bi lahko razvili tanke prožne baterije. Razvit produkt se bo uporabil v tako imenovanih pametnih karticah. Podjetje se zanima za podjetja ali raziskovalne institucije, ki bi bile pripravljene na skupno sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.
 
Modularna enota za shranjevanje energije – neodvisna od javnega električnega omrežja (Ref.: 13 DE 1594 3RUQ)
Profesor za elektroniko in pogonske tehnologije iz nemške univerze je razvil modularni snemljivi shranjevalni sistem, ki predstavlja pomemben vmesnik v modularni enoti za shranjevanje električne energije. Univerza išče partnerje, proizvajalce naprav za pogon iz obnovljivih virov energije za nadaljnji razvoj in poznejšo implementacijo produkta na tržišče. Zanima jih tehnično sodelovanje ali sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *