Brezčasna eleganca

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 06.10.2011

Legendarni klasični ženski kostim, vedno moden in vedno brezhibno eleganten.


Posebnost šanelčka je, da pristaja skoraj vsaki postavi.

Madam Coco Chanel ima veliko zaslug za današnjo žensko modo. Med drugim ji lahko čestitamo za izviren in preprost ženski kostim, ki je osvojil številna ženska srca in postave. Posebnost šanelčka je, da pristaja skoraj vsaki postavi. Za podjetnice je chanelov kostim vedno dobra naložba, saj se lahko igrajo z barvami in nakitom ter vedno ohranijo eleganco.
 
Nepogrešljiv in vedno moden kostim je nastal leta 1923 kot elegantno oblačilo iz dveh delov: krilo in suknjič. Krilo je segalo do kolen, kar je bilo za tisti čas drzno, pa vendarle praktično, saj je bil to čas vsesplošnega pomanjkanja in skromnosti. Tudi suknjič je bil za tisti čas nenavadno preprost, a to je bila posebnost madam Chanel, ki se je rada igrala s preprostostjo in funkcionalnostjo.
 
Lahko bi rekli, da se je eleganca rodila s Coco Chanel. Kostim je bil tradicionalno izdelan iz volnene tkanine v platno vezavi. Suknjič sta krasila značilna črna obroba in zlati gumbi. H kostimu so vedno sodili biseri, nanizani v eni ali več vrstah, ter elegantni salonarji, ki so bili lahko tudi v dveh barvah, največkrat v črno-beli kombinaciji.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *