Brez kolesa nikamor, niti v jamo

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 12.10.2005

Navdušen gorski kolesar Dušan Štrucl je svoj konjiček »oplemenitil« s poslom − pod Peco ima edini hotel za gorske kolesarje v Sloveniji.


Fotografija:Tomo Jeseničnik



Podjetnik
: Dušan Štrucl, najemnik hotela Krnes v Črni na Koroškem. Hotel s 50 ležišči je »specializiran« za gorske kolesarje, saj jim ponuja zanimivo zunajpenzionsko ponudbo s številnimi kolesarskimi turami in prireditvami. Več kot polovica gostov prihaja iz tujine in so seveda kolesarji.  

Konjiček: Kaj drugega kot gorsko kolesarjenje. »Iz konjička se je razvil posel. V šali včasih pravim, da imam drag hobi, ker sem se zaradi kolesarstva odločil za najem hotela,« pravi Dušan Štrucl. Z gorskim kolesarstvom se je začel ukvarjati pred dobrimi desetimi leti. Še vedno trikrat na teden sam ali z gosti hotela kolesari po makadamskih in gozdnih poteh po dve do štiri ure. Pogosto tudi sam odkriva nove ture, ki bi jih lahko uvrstil v ponudbo hotela. Asfaltne ceste ga ne zanimajo. »V kolesarjenju med avtomobili pa res ne vidim nobenega užitka.« 

Kolo: Šest let star Canondale. »Lahko bi si kupil kaj novejšega, a to kolo je kot star Volvo in zato mi je všeč.« 

Najboljše ture: Dušan ne gre na noben dopust brez kolesa. V Franciji, na Sardiniji ali v Istri vsak dan prevozi vsaj 40 kilometrov. Poseben užitek mu je domača dveurna tura skozi podzemlje rudnika pod goro Peco. Idejo za ureditev kolesarske poti je dal prav Dušan.  

Izzivi: Hotel Krnes je edini hotel za gorske kolesarje v Sloveniji, medtem ko je v tujini tovrstna ponudba zelo razvita. Dušan prav zdaj pripravlja študijo za razvoj ponudbe pri nas. Pravi, da se z enim hotelom na tujih trgih ne moreš učinkovito promovirati.    


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *