Brez tveganja ni uspeha

Avtor: Simona Drevenšek | Objava: 07.05.2012

V Mariboru je 4. in 5. aprila potekala dvodnevna mednarodna podjetniška konferenca PODIM 2012, na kateri je sodelovalo več kot 50 domačih in tujih izkušenih strokovnjakov s področja podjetništva, vodenja podjetij, kreativnosti, financiranja podjemov in trženja inovacij.


dr. Miroslav Rebernik: »Po globalnem indeksu ustvarjalnosti je Slovenija med 82 državami na 22. mestu.«

Več kot 400 udeležencev je iskalo potenciale ustvarjalnih industrij za gospodarski razvoj. Podelili so tudi nagrade najboljšim v izboru naj inovacije s področja trajnostnih tehnologij Tehnovacija 2012.
 
»Če ne bomo bolj podjetni, nam bo trda predla«
 
PODIM je najpomembnejša slovenska konferenca o podjetništvu, ki je že 32. ponudila intenzivni izobraževalni program, na katerem so ugledni domači in tuji gostje skozi serijo okroglih miz, delavnic in predavanj predstavili svoje izkušnje in delili nasvete, kako uspeti v današnjem poslovnem svetu. Dotaknili so se tem, povezanih s prepletanjem poslovnega sveta, umetnosti in ustvarjalnih industrij, mobilnih tehnologij in revolucionarnih sprememb, ki jih te prinašajo, pa tudi učinkovitih poslovnih modelov za zagonska podjetja, ki si želijo prodreti na globalni trg in novega aduta, ki preveva podjetništvo – trajnostne tehnologije oziroma »clean tech«.
 
Poslovni svet se spreminja. Če hočeš uspeti danes, se ne moreš več naslanjati na stare paradigme. Tega se zavedajo mnogi podjetniki. Ob tem se bistveno premalo zavedajo, da je za uspeh treba tvegati. Tega se pri nas otepamo kot krava muh. Morda je prav zato dodana vrednost slovenskega podjetništva še vedno precej pod povprečjem razvitih evropskih držav. Kot je dejal programski vodja konference Miroslav Rebernik z Ekonomsko-poslovne fakultete, naš zaostanek znaša 50 odstotkov, po globalnem indeksu ustvarjalnosti pa je Slovenija med 82 državami na 22. mestu.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *