Cafe Teater nosi »prvinska norost«

Avtor: Valentina Franca | Objava: 13.02.2006

»Skočim in plavam. Sem ladja, ki dobro tesni.« Tako pravi o sebi umetnica Vita Mavrič, »idejna mati« in umetniški vodja Cafe Teatra v središču Ljubljane, ki deluje že več kot deset let.


Vita Mavrič: "Redka so podjetja, ki vidijo izziv v kulturi."

Pravi, da ustanovitev Cafe Teatra nikakor ni bila povezana z njeno osebno kariero in da še danes ne ve, kaj jo je gnalo v to. Karkoli že, danes je umetniški vodja gledališča, ki se lahko pohvali s številnimi kakovostnimi predstavami. Ena izmed največjih ovir, s katero se srečuje, je miselnost podjetij, saj ugotavlja, da je denarja za šport vedno dovolj, za kulturo pa ga enostavno zmanjka. Kljub vsemu se Vita Mavrič ne da kar tako. 

Od kod izvira ideja o Cafe Teatru? Je bila povezana z vašo osebno kariero? 

Še sama ne vem, kaj me je gnalo. Ideja se je porodila kar sama od sebe. Preprosto sem verjela v uspeh. Če se ozrem nazaj, je bil za uspeh ključen velik pogum, vendar se tega takrat nisem zavedala. Z osebno kariero pa to nikakor ni bilo povezano. Postavila sem si namreč pravilo, da v lastnem gledališču nikoli ne bom oglaševala sama sebe. Samo enkrat sem se pregrešila. Bil je enkraten, simpatičen, vendar zelo naporen izlet. Potem sem se prelevila v osebo, ki skrbi za trženje, moja osebna kariera pa je pristala na stranskem tiru. 

Če skrbite za trženje, potrebujete tudi podjetniško znanje. Od kod ga črpate?

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *