Delamo doma v majhnem kabinetu

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.04.2002

Tudi majhen prostor nam lahko nudi, vse kar potrebujemo za poslovanje - pa še prijeten je lahko.



Komur je stanovanje tudi delovni prostor in celo
poslovni center za stranke, ta se bo razveselil še tako majhne, a svoje sobice, ki je prvi pogoj za normalno delo.

V površino 11,2 m2 je všteta tudi vgradna omara, ki je bila prvotno namenjena garderobi, zdaj pa je s prirejenimi policami dragoceno skladišče prav vsega, kar ne sodi k trenutnemu delu.
Sicer pa je ves preostali prostor en sam velik delovni kot - z izrazito kotno oblikovano mizo in kotno izpeljano stensko oblogo. Dodatek delovni površini so še nizke omarice in nanje položena plošča z eno nogo, ki jo poljubno pomikamo vzdolž stene.

Uporabnost in dober izkoristek nista edina cilja opremljanja. Tudi v delovnem prostoru je končen namen prijetno počutje, ki vedno izhaja iz harmonije – zlasti barvne. Protiutež sivini na tleh in na steni so rumenkaste fronte omaric in pogumno pobarvana stena v oranžni barvi.

Za velik direktorski stol tu ni prostora. Odločili smo se za dva modela iz široke kolekcije analogno oblikovanih stolov MIES s kovinsko konstrukcijo in ploskvami iz raznobarvne plastike ali celo laminata.

Tla prekrivajo gumijaste reliefne plošče, ki so v sivi barvi zelo neobčutljive in po mnogih letih še vedno aktualne.
Pohištvo je pisarniški program Elegance. Vključuje tudi zelo praktične eno- ali dvostransko uporabne obloge oziroma predelne stene z možnostjo obešanja polic na poljubni višini.

Tudi namizna svetilka je nižji cenovni razred - a oblikovno in funkcionalno neoporečna.

Edini večji - a upravičen strošek predstavljajo res odlični stoli, saj na njih presedimo ves delovni čas. Izbrali smo dva modela "Martin stol" - vrtljiv za šefa in analogno oblikovana fiksna stola "za delovno silo".

(Opomba: Vse predmete je mogoče dobiti v trgovinah po Sloveniji. Prikazane rešitve naj vam bodo izhodišče pri lastni izbiri.)

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *