Detektivka 113

Avtor: Anita Ivačič | Objava: 07.05.2014

Se vaši dolžniki skrivajo? Sumite, da zaposleni v času bolniške odsotnosti opravljajo druga dela? Ali da vaš partner skače čez plot? V vseh primerih vam lahko pomaga Bernarda Škrabar s sodelavci iz Detektivske agencije Satja.


Bernarda Škrabar: »Menim, da se mora ženska v poslovnem svetu bolj dokazovati, vložiti veliko več truda kot moški v to, da je prepoznana in da uspe. Pri meni je dodaten element še to, da sem ženska v tipično moškem poklicu.« (Foto: osebni arhiv)

»Če najdeš v življenju delo, ki ga opravljaš z ljubeznijo, potem ne boš delal niti enega dne,« tako svoje delo dojema Bernarda Škrabar, diplomirana varstvoslovka Fakultete za varnostne vede v Ljubljani in od leta 2006 certificirana detektivka s številko licence 113. »Nisem vraževerna. Verjamem, da se z močno voljo in vztrajnostjo lahko premikajo meje. 113 pa je zame zanimiva in lepa številka, številka moje licence, s katero mi je država podelila dovoljenje za delo.«

 

Prva ženska detektivska agencija

 

V Sloveniji 23 detektivk opravlja ta izrazito moški poklic. »Detektivsko delo je moje življenje. V moji detektivski agenciji smo združeni različni poklicni profili, saj je detektivsko delo postalo tako kompleksno, da ena oseba težko osvoji količino potrebnega znanja, da lahko deluje na vseh področjih preiskovalne dejavnosti,« trdi Škrabarjeva, ki se je leta 2006 odločila za samostojno poslovno pot. Ustanovila je Detektivsko varnostno agencijo, znotraj katere deluje tudi prva ženska Detektivska agencija Satja.

 

»Pomen besede Satja izvira iz sanskrta in pomeni resnico,« obrazloži Škrabarjeva ime svojega podjetja. Prvenstveno se je Satja ukvarjala le s klasično detektivsko dejavnostjo in skupaj so delovale le ženske. Da bi lahko stranki na enem mestu ponudile celostno storitev, so dejavnost nadgradile z Detektivsko varnostno agencijo, v kateri trenutno sodeluje devet pogodbenih sodelavcev, tudi moških kolegov. Vsak posameznik v podjetju ima za sabo že dolgo pot in veliko izkušenj. Združeni v agenciji strankam ponujajo celovito detektivsko storitev. Imajo tudi lasten detektivski laboratorij in intervencijsko ekipo, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu.

 

Odkrijejo lopove in ljubimce

 

Ko izvedo za njen poklic, je najbolj običajen odziv ljudi: »Aha, zasleduješ moške, ki skačejo čez plot.« Preiskava partnerske nezvestobe seveda sodi med agencijske storitve, prav tako protislušni pregledi, poligraf, konkurenčna prepoved, razkrivanje kaznivih dejanj, iskanje povzročiteljev premoženjskih in nepremoženjskih škod, pogrešanih ali izgubljenih predmetov, pogrešanih ali skritih oseb. V dolgi paleti storitev agencije so tudi računalniška forenzika, mobilna forenzika, psihološko grafološko profiliranje, revizija.

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *