Devet idej za podjetnike najstnike (in druge)

Avtor: | Objava: 08.08.2006



Tokrat smo v ZDA poiskali nekaj zanimivih poslovnih idej za mlade podjetnike, ki pa so primerne tudi za podjetne starejše, ki bi radi zaslužili dodaten denar. Pa si jih poglejmo:  

1. Izdelovanje svečk
Sem sodi izdelovanje aromatičnih, poročnih, rojstnodnevnih, medenih, citronskih, dekorativnih svečk ... Svečke zlahka izdelujete doma, le tehnike se morate naučiti. Prodajate pa jih lahko neposredno prijateljem, družinskim članom in drugim.  

2. Umetniški nakit
Ključne so dobre ideje. Umetniški nakit lahko izdelujete iz vseh vrst materialov od kovine do kamnov, školjk, plastike, keramike, kosti, lesa ...  

3. Popravilo koles
Če ste bolj tehničen tip in imate radi kolesarjenje, lahko zaslužite dodaten denar s popravilom koles v domači garaži.  

4. Prodaja na eBayu oziroma Bolhi
S prodajo prek spleta oziroma spletnih tržnic, kot sta eBay in Bolha, mnogi zaslužijo za dodatno plačo. Odločiti se morate le, kaj boste prodajali. Najboljše je, da si pogledate, kateri izdelki so najbolj iskani.  

5. Varstvo otrok
Če imate radi otoke in ste zanesljivi, potem lahko začnete ponujati storitev varstva otrok. Starši vedno iščejo koga, ki bi jim čuval otročičke, ko imajo oni druga opravila.  
 
6. Varstvo živali
Veliko ljudi potrebuje varstvo za svoje hišne ljubljenčke, bodisi za nekaj ur na dan, za vikend, teden ... Če ste ljubitelji živali, je to morda prava priložnost za vas.  

7. Kidanje snega in čiščenje zelenic
Poslovna priložnost na svežem zraku za vse leto ... Pozimi se ukvarjate s kidanjem snega, preostali del leta pa s čiščenjem zelenic. Vse, kar potrebujete, sta dobra lopata in grablje.  

8. Gojenje zelišč, začimb
Priložnost je primerna za ljubitelje zelišč in začimb. Zadostuje že majhen hišni vrt, kjer lahko gojite vse vrste zelišč in začimb in jih nato prodajate sosedom, sorodnikom ...  

9. Kurir za vsakdanja opravila
Sodoben način življenja dopušča ljudem vse manj prostega časa, tako da ga večini zmanjkuje že za najpreprostejša opravila, kot so nakup živil, plačevanje računov ... Tu pa je priložnost za organizirane. Vse, kar potrebujete, sta mobilni telefon in delujoče prevozno sredstvo − kolo, avtomobil, motor ...  
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *