Dostava organsko pridelane hrane na dom

Avtor: | Objava: 04.08.2010


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: od 10.000 evrov dalje, če boste dostavljali s svojim vozilom
Marketing: spletna stran, vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v izbranih časopisih, sodelovanje na seminarjih 
Posebne zahteve glede izobrazbe: svetujemo, da opravite izobraževanja za ravnanje z živili
Potrebna oprema: računalnik, dostavno vozilo, o lastni hladilnici za sadje in zelenjavo na začetku verjetno ne boste razmišljali
Podjetje lahko upravljate od doma: da
Popoldansko delo: da
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto

Dejstva
Povpraševanje po zdravi prehrani narašča. Kupovanje prek spleta prav tako. Zakaj ne bi združili obeh priložnosti in se lotili prodaje organsko pridelane hrane prek spleta? Ali pa vsaj prek tiskanega kataloga? Hrano bi kupcu pripeljali domov. Ni treba, da sami pridelujete sadje in zelenjavo ali celo predelujete živila, dovolj je, če se povežete s pridelovalci in na enem mestu zaokrožite njihovo ponudbo.
 
V tujini znašajo marže podjetij, ki prodajajo organsko pridelano sadje in zelenjavo, med 30 in 40 odstotki. To je približno za 10 odstotnih točk manj kakor v prodajalnah na drobno. Če boste delali z velikimi količinami ali si kako drugače zagotovili ugodne nabavne cene, boste vsekakor konkurenčni obstoječim prodajalnam.
 
Trg
Trg je vedno večji. Zdravo hrano kupujejo vsi, od mladih do starih, od zapriseženih vegetarijancev do popolnoma običajnih kupcev, ki si sem in tja kupijo kaj bolj zdravega. Hitro rastoči trg je nekaj najboljšega, kar lahko doleti novega podjetnika.
 
Nasvet
To vsekakor ni posel za vsakogar. Pomaga, če ste sami ljubitelji in poznavalci zdrave prehrane. Predvsem pa morate izvrstno obvladati logistiko, saj morate sadje in zelenjavo še sveže dostaviti kupcu, sicer boste zapravili ključno konkurenčno prednost pred klasičnimi trgovci.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *