Ekopleskar

Avtor: | Objava: 12.02.2008


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: do tisoč evrov
Orientacijska cena storitve: od 2,3 evra na kvadratni meter
Trženje: spletna stran, distribucija vizitk, govorice od ust do ust
Posebna znanja: poznavanje prednosti ekoloških barv in smisel za barve
Potrebna oprema: pleskarsko in čistilno orodje
Je mogoče delati od doma: trženje da, pleskanje pri strankah
Lahko popoldansko/vikend delo: da
Je treba zaposliti delavce: ne
Najem dodatne delovne sile: ne
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto  

Dejstva
Posel pleskarja je lahko zelo donosen. Vsakih nekaj let je treba prepleskati stanovanje ali hišo, zaradi specializacije opravil, ki jih opravljamo doma, pa je vse več takih, ki se odločajo, da delo pleskanja prepustijo strokovnjakom.  Ker smo vse bolj pozorni na ekološko komponento v vseh storitvah in izdelkih, lahko storitve ločite od drugih pleskarjev tako, da poudarite prednosti ekoloških barv oziroma da prodajate ekopleskanje. Če se boste odločili za ta segment, boste uporabljali izključno ekološke barve, ki so okolju in ljudem prijazne.  

Kot pleskar lahko tudi svetujete glede primernosti barv za določene prostore. V takem primeru je priporočljivo, da se spoznate na sporočilnost barv in da veste, kako barve vplivajo na človekovo počutje. Za začetek: rdeča daje energijo, zelena pomirja, oranžna je optimistična ...

Trg
Priporočljivo je, da potencialni trg razstavite na obvladljive dele in da se usmerite tja, kjer menite, da ste najboljši. Če boste storitve prodajali podjetjem, poskrbite, da boste izpolnjevali podpisane obveznosti. Vsi naročniki, tako v podjetjih kot v gospodinjstvih, želijo po pleskanju prevzeti dobro očiščene prostore. Pred pleskanjem v ponudbo vračunajte tudi zaščito pohištva, steklenih in talnih površin. 
 
Nasvet
Investirajte v izobraževanje: vsekakor vam bo koristil tečaj o vplivu barv na človekovo počutje, prav tako tečaj o urejanju prostorov po fengšuju, kjer barve tudi igrajo pomembno vlogo.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *