eSecurity Manager - znanje za za večjo elektronsko varnost

Avtor: Nives Pahor | Objava: 08.08.2006

Nosilec tega EU-projekta v okviru programa Leonardo da Vinci je slovensko podjetje Real Security. Izhodišče so tržne potrebe, saj se podjetja vse premalo zavedajo stalnih groženj svojim IT-sistemom iz spleta.


Robert Škofič:» V projektu ti vzamejo precej energije za usklajevanje pravno-formalnih zadev. Glede izvajanja samega projekta pa doslej ni bilo bistvenih težav.«

Slovensko podjetje Real Security iz Maribora je oktobra lani podpisalo pogodbo z nacionalno agencijo CMEPIUS za izvajanje 249 tisoč evrov vrednega raziskovalnega projekta e-Security Manager v okviru evropskega programa Leonardo da Vinci. V projektu bodo dve leti sodelovali partnerji iz štirih držav: podjetje Real Security iz Slovenije, ISCN iz Irske, razvojni center SZTAKI iz Madžarske in univerza Plovdiv iz Bolgarije. Real Security je nosilec in prijavitelj projekta, torej tudi odgovoren za vsa vmesna in končna poročila ter za usklajevanje dela partnerjev. Zdaj bodo oddali prvo vmesno poročilo.
 
Ko smo v majski številki Podjetnika pisali o EU-programu poklicnega in strokovnega izobraževanja in usposabljanja Leonardo da Vinci, smo povedali, da projekt ni nujno namenjen le izobraževalnim organizacijam in podjetjem. Podjetje Real Security je eno takih, ki je v programu videlo priložnost tudi za svoje poslovanje. Podjetje se sicer ukvarja z iskanjem in ponudbo celovitih rešitev za podatkovne komunikacije in integracijo informacijskih sistemov v podjetjih. S pomočjo projekta bodo začeli prenašati znanje o elektronski varnosti v Slovenijo in Evropo.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *