Franšiza v gostinstvu

Avtor: Petra Mauer | Objava: 05.04.2011

Podjetnica Katarina Vovk je pred petimi leti pridobila franšizo za gostilno Ribič na Ptuju in te odločitve še danes ne obžaluje.


Katarina Vovk: »Glede na to, da je Gostilna Ribič franšiza Perutnine Ptuj oziroma njenega hčerinskega podjetja PP Gostinstva, ima to določene konkurenčne prednosti pri izbiri dobaviteljev in s tem povezanimi ugodnejšimi cenami surovin.«

Na levem bregu reke Drave, v najstarejšem slovenskem mestu, ima svoj prostor gostilna Ribič – prva gostilna s franšizo družbe PP Gostinstvo. Franšizo je pridobilo podjetje Ribič gostinstvo, katerega direktorica je Katarina Vovk.
 
Katarina Vovk je svojo profesionalno kariero začela v gostinstvu, kjer je z leti na različnih delovnih mestih v različnih gostinskih podjetjih pridobivala izkušnje in znanja s področja gostinstva. »Že od mladosti je bilo delo v gostinstvu moja prva izbira. Gre za področje dela, kjer na eni strani pravi izbor in kakovost kulinarične ponudbe ter na drugi pristen in prijazen odnos do gostov naredita kakovostno gostilno. To je moj cilj!« pojasni sogovornica, ki se je pred petimi leti odločila, da bo stopila na pot franšiznega sistema. »V bistvu je vse potekalo dokaj spontano. Bivši direktor PP Gostinstva, Marjan Selinšek, ki je bil pozneje tudi idejni vodja sveže, celostne podobe in ponudbe Gostilne Ribič, me je že leta 2003 povabil k sodelovanju kot vodjo Gostilne PP v centru Ptuja. Glede na odlično sodelovanje je bil projekt Gostilne Ribič kot franšize pod mojim vodstvom logično nadaljevanje.«
 
Osnova za zagon
 
Prvo pogodbo so podpisali leta 2006 in od takrat njihovo sodelovanje poteka odlično. »Glede na to, da je Gostilna Ribič franšizojemalec Perutnine Ptuj oziroma njenega hčerinskega podjetja PP Gostinstva, ima to določene konkurenčne prednosti pri izbiri dobaviteljev in s tem povezanimi ugodnejšimi cenami surovin, jasno pa že samo delovanje pod blagovno znamko Perutnine Ptuj pogojuje in zagotavlja kakovost,« izpostavi Vovkova prednosti franšiznega sistema.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *