Franšizna veriga EU Partners

Avtor: Nives Pahor | Objava: 11.10.2007

Gre za prvo slovensko specializirano franšizo za evropska nepovratna sredstva. Ker je njeno področje svetovanje, ima tovrstna franšiza drugačne značilnosti od tistih za trgovino, restavracijo in podobno.


Robert Rudolf: »Franšiza je orodje za osvajanje trga ter za ustvarjanje kritične mase virov, da se ustvarijo zmožnosti za globalno uspešnost blagovne znamke, ki je osnova za to, da zgradimo korporacijo, ki lahko tekmuje na mednarodni ravni.«

Podjetje RR&CO., d.o.o., iz Ljubljane je vodilno slovensko svetovalno podjetje na področju pridobivanja vseh vrst evropskih nepovratnih sredstev, ki je na začetku tega leta sprejelo pomembno strateško odločitev, da bo svoje strokovno znanje o pridobivanju nepovratnih sredstev prodajalo na Zahodnem Balkanu prek svoje franšizne mreže »EU Partners«. To je prva slovenska specializirana franšiza za evropska nepovratna sredstva. Poleg držav nekdanje Jugoslavije bodo franšizo ponujali še v Turčiji, Romuniji in Bolgariji, saj ugotavljajo, da je povpraševanje po tovrstnem znanju v tem delu Balkanskega polotoka zelo veliko. 

Vstop na mednarodne trge in odločitev za franšizo 

Za obvladovanje potrebne količine znanja in informacij za uspešno poslovanje na področju pridobivanja evropskih nepovratnih sredstev so v osmih letih poslovanja pri svetovalnem podjetju RR&CO. zgradili ekipo strokovnjakov, katerih znanje zelo presega potrebe in zmožnosti slovenskega trga. Zato so pred enim letom sprejeli odločitev, da je za svetovalno dejavnost prišel trenutek za vstop tudi na mednarodne trge, to je v države, ki se šele pripravljajo na vstop v Evropsko unijo, in v države, ki so vanjo vstopile pred kratkim.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *