Franšizni trendi za leto 2010

Avtor: Nives Pahor | Objava: 11.01.2010

10 poslov v vzponu



Ameriška revija Entrepreneur (kar je angleški izraz za podjetnika) vsako leto pripravi pregled trendov na področju franšizinga. Kot ugotavljajo za leto 2010, so vodilne franšizne kategorije tudi v tem letu pripravljene na rast. Pripravili so seznam 10 kategorij, katerih posel naj bi lepo rasel. Nekatere kategorije, kot so fitnes storitve in varstvo ter nega starejših, že leta beležijo lepo rast in kot kaže bodo z rastjo nadaljevale. Druge kategorije, kot so gurmanske storitve in izdelki za razne zabave, pa so relativno nove na franšizni sceni in so komaj začele kazati svoj potencial.
 
Seznam najbolj obetavnih franšiznih trendov je lahko pomoč vsem tistim, ki se boste v letošnjem letu podali na pot franšizinga.

(Big Stock Photo)
1. Trend: Zamrznjen jogurt
Potrošniki čedalje bolj iščejo zdrave alternative različnih prehrambenih kategorij. Jogurt je čedalje bolj priljubljen nadomestek za sladoled.
 
2. Trend: Varstvo in nega otrok
Glede na to, da je večina staršev polno zaposlenih, stari starši pa niso vedno na voljo, se na trgu pojavlja vedno več storitev za zadovoljitev potreb zaposlenih staršev z otroci.
 
3. Trend: Fitnes
Posamezniki, ki se zavedajo pomena gibanja za zdrav način življenja še naprej spodbujajo rast franšiz za fitnes.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *