Gledališče za dedke in babice

Avtor: | Objava: 16.04.2004



Naredite posel iz oživljanja pozabljenih občutkov in spominov dedkov in babic. S to zamislijo se je neki ameriški plesalec in koreograf podal na pot podjetništva.  

Začel je prirejati ciljno usmerjene gledališke in plesne predstave za babice in dedke oziroma za ljudi v tretjem življenjskem obdobju. Večinoma se ukvarja s ponavljanjem starih broadwayskih uspehov. Kot pravi podjetnik, leži skrivnost v uspešni oživitvi občutkov in spominov iz preteklosti. Hkrati je treba poznati vsaj osnove ustvarjanja predstav in najti igralce, ki so pripravljeni sodelovati na takih predstavah.  

Taka dejavnost bi bržkone našla svoj prostor tudi v večjih slovenskih mestih. Verjetno tudi že obstajajo predstave, ki se odvijajo po domovih upokojencev. Vendar pa ni predstav, ki bi bile ciljno usmerjene prav k občinstvu v tretjem življenjskem obdobju, ki je sicer rado moderno in v koraku s časom, a se občasno razvaja s spomini. Četudi v Sloveniji nimamo ravno Broadwaya, imamo številne druge vire zamisli, s katerimi lahko naše dedke in babice zapeljemo na pot lepih spominov.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *