Gostilne in restavracije za podjetnike
Avtor: | Objava: 14.08.2007
Pri Podjetniku smo se odločili, da pripravimo vodnik po gostilnah in restavracijah, ki so zanimive za podjetnike. Gre za gostilne in restavracije, ki imajo po mnenju podjetnikov primeren ambient za druženje s sodelavci in poslovnimi partnerji in ki seveda znajo z dobro hrano, primerno pijačo in prijazno postrežbo ustvariti prijetno počutje oziroma nuditi gastronomski užitek.
Namen vodnika je torej ta, da podjetnikom pri odločanju o primerni lokaciji za poslovno kosilo ali večerjo ali morda tudi kaj več (proslava obletnice podjetja, tiskovna konferenca ob začetku prodaje novega izdelka itd.) priporoči lokale, na katere se zanesejo že drugi podjetniki.
Pregled »podjetniških« gostiln in restavracij bomo naredili bo regijah. Za naš vodnik smo Slovenijo razdelili na naslednje regije: - Ljubljana mesto - Ljubljana okolica - Gorenjska - Štajerska in Koroška - Pomurje - Zasavje - Obala - Zgornje Primorje (Vipavska dolina, Kras, Brda, dolina Soče) - Notranjska - Dolenjska in Bela Krajina
V tej številki smo pripravili izbor gostiln in restavracij v Ljubljani. Ta izbor bo objavljen tudi na naši internetni strani in vabimo vas, da prispevate še svoje predloge in komentarje. Naš seznam bo torej »živ«, bogatil se bo z vašimi predlogi.
V vsaki številki se bomo posvetili eni regiji, prek interneta pa boste lahko ta seznam ves čas dopolnjevali. V prihodnji številki se bomo posvetili Dolenjski in Beli Krajini in vas vabimo, da že v naprej pošljete svoje predloge in komentarje, tako da jih bomo upoštevali že pri seznamu, ki ga bomo objavili v oktobrski številki.
Podjetniške gostilne in restavracije v Ljubljani
V katere gostinske lokale v Ljubljani torej podjetniki najraje povabijo svoje poslovne partnerje in zaposlene? To smo vprašali 12 podjetnikov in dobili zelo zanimive odgovore. Ugotovimo lahko, da večina podjetnikov dobro pozna gostinsko ponudbo v mestu in da lokalov ne izbirajo na pamet. Večina vprašanih ima »v rokavu« med tri in pet lokalov z različno ponudbo in iz različnih cenovnih razredov, v katere vodijo poslovne partnerje; lokale očitno izbirajo glede na pomembnost poslovnega partnerja, ki ga gostijo, pa tudi glede na razpoložljivi čas. Tako ima kar nekaj podjetnikov na svojem repertoarju tudi pizzerije. Med lokali sicer močno prevladujejo znana imena, ki so bodisi ta trenutek zelo moderni, kot sta na primer As in Cubo, ali pa imajo med poslovneži že dolgo tradicijo, kot sta gostilni Pri Žabarju in Kovač.
Ugotovili smo, da podjetniki radi jedo dobro, vendar so v odnosu do hrane racionalni. Jed mora preprosto biti »dobra«, ne pričakujejo pa kakšnih ekstremnih kulinaričnih izumov. Ob jedi najraje pijejo slovenska vina, ki jih natakar priporoči k posamezni jedi; redki so podjetniki, ki v naprej vedo, kakšno vino bodo pili.
Ponudba gostinskega lokala je za podjetnike pomemben kriterij, vendar ne odločilen. Kot kriterije za izbiro lokalov navajajo tudi bližino, dostop z avtomobilom, poznavanje lokala, ambient (poleti je zaželen vrt) in nenazadnje tudi cenovni razred lokala.
V tabeli prikazujemo, v katere lokale v Ljubljani zahajajo podjetniki in katere jedi in pijače priporočajo. Odgovorov nismo spreminjali, če nekdo na posamezno vprašanje ni znal ali želel odgovorit, smo polje pustili prazno. Kot zanimivost omenimo, da smo naleteli tudi na podjetnike, ki s poslovnimi partnerji ne zahajajo v gostilne, ker se jim to zdi preživeto ali iz kakšnega drugega razloga.
V anketi so sodelovali naslednji podjetniki in podjetnica: Marko Batista, I d.o.o., Doro Erjavec, Hyla, d.o.o., Boštjan Nagode, Schwarz d.o.o., Aleš Štrancar, BIA Separations, d.o.o., Rok Kvaternik, Rokus d.o.o., Andrej Osana in Urban Jan, Genera d.o.o., Janez Škrabec, Riko hiše d.o.o., Albert Erman, Magneti d.d., Jelica Pegan Stemberger, Glotta Nova d.o.o., Jure Pompe, Xlab d.o.o. Bojan Cestnik, Temida d.o.o. Filip Remškar, Smart Com d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE V LJUBLJANI
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
As |
Čopova 5a, tel.: 01/425-88-22 |
Mednarodna |
Tuna na žaru; divji brancin v soli |
Granerjev rose, Kristančičeva vina |
Lep letni vrt, med gosti prevladujejo poslovneži |
Nadpovprečen |
Chez Eric |
Mestni trg 3, tel.:01/251-28-39 |
Francoska, prilagojena slovenskemu okusu |
Pašteta iz gosjih jeter |
Dobra vinska karta |
Moderen tudi v detajlih |
Nadpovprečen |
Cubo |
Šmartinska 55, tel.: 01/521-15-15 |
Mednarodna s poudarkom na mediteranski |
Gamberi v posteljici iz rukole s pinjolami |
Batičev rose |
Moderen, trendovski lokal |
Nadpovprečen, vendar ugoden |
Dva fazana |
Dunajska 61, 01/436-90-52 |
Mednarodna |
|
|
|
Povprečen |
Gorjanc |
Tržaška 330, tel.: 01/423-11-11 |
Mednarodna; slovenska |
Vse domače jedi, posebej je dober ričet |
Vsa vina so dobra |
Prijetno domače vzdušje |
Povprečen |
Gostilna Kovač |
Pot k Savi, tel.: 01/537-12-44 |
Mednarodna |
Kovač v pečici s praženim krompirjem;konjski zrezek |
Suha vina, Cabertnet |
Starejša gostilna s prepoznavno energijo in predvidljivo ponudbo |
Nadpovprečen, vendar ustrezen ponudbi |
Grm |
Jamova 23a, tel.: 01/425-25-00 |
Mednarodna |
Ribje jedi |
Slovenska vina |
Prijeten letni vrt, sproščena atmosfera |
Povprečen do nadpovprečen |
JB |
Miklošičeva 17, tel.: 01/433-13-58 |
Mednarodna; vrhunski slow food |
|
|
Tradicionalen, nekoliko zadržan |
Nadpovprečen |
Kaval |
Tacenska 95, tel.: 01/512-55-96 |
Mednarodna |
|
|
Sproščeno vzdušje |
Povprečen |
Krpan |
Ob Ljubljanici 24, tel.: 01/521-12-20 |
Mednarodna |
Kovač na žaru, pečen na trti |
Batičev rose |
|
Nadpovprečen |
Ljubljanski dvor |
Dvorni trg 1, tel.: 01/251-65-55 |
|
|
|
Lepa terasa v središču Ljubljane s pogledom na Grad |
Povprečen |
Manna |
Eipprova 1a, tel.: 01/283-52-94 |
Mednarodna |
Riba, pečena v soli s krompirjem in blitvo; morski carpaccio |
Naravni sok iz mešanega sadja, vina po izboru sommelierja |
Prevladujejo poslovneži |
Nadpovprečen |
Maxim |
Trg republike, tel.:01/476-69-80 |
Mednarodna |
Goveji carpaccio |
Dobra vinska karta |
Moderen, tudi v detajlih »nobel« |
Nadpovprečen |
Na Brinju |
Vodovodna 44, tel.: 01/565-94-90 |
Mednarodna; domača slovenska |
Žrebičkov zrezek na rukoli |
Odprto rdeče vino |
Domač ambient |
Povprečen |
Pen klub |
Tomšičeva 12, tel.: 01/251-41-60 |
Mednarodna; nekaj slovenskih jedi |
Fois gras a la Miki |
Batičeva vina |
Šarmanten, razstave slik |
Napovprečen |
Pizzerija Oliva |
Litijska 38, tel.: 01/524-84-34 |
Italijanska |
Dobra italijanska hrana in dober zelenjavni bife |
|
Ambient je značilen za pizzerije |
Povprečen |
Pizzerija Piazza |
Parmova 51, tel.: 01/436-31-81 |
Italijanska; mednarodna |
Tris; različne solate |
Naravna limonada |
Sproščeno vzdušje |
Povprečen |
Pod Rožnikom (Pri Čadu) |
Cesta na Rožnik, tel.: 01/251-34-46 |
Mednarodna; balkanska |
Pleskavica na kajmaku; žrebičkov zrezek |
Odprto rdeče vino |
Letni vrt, domače vzdušje, čeprav je med gosti mnogo poslovnežev |
Povprečen do nadpovprečen |
Pri Žabarju |
Viška 50, tel.: 01/423-24-62 |
Mednarodna; tradicionalne slovenske jedi |
Žrebičkov zrezek; žabe |
Suha vina, refošk |
Starejša gostilna z domačo atmosfero in osebnim pristopom |
Nadpovprečen, vendar ustrezen ponudbi |
Sokol |
Ciril-Metodov trg 18, tel.: 01/439-68-55 |
Slovenska |
|
|
Domač ambient |
Povprečen |
Vitez |
Breg 20, tel.: 01/426-60-58 |
Mednarodna |
Kovač v pečici z zelenjavo |
|
Tradicionalen, s starinskim pridihom |
Nadpovprečen, vendar ugoden |
Via Bona |
Tbilisijska 59, tel: 01/200-50-80 |
Mediteranska |
Ribje jedi |
Po nasvetu natakarja |
Prijeten ambient za poslovne priloľnosti |
Povprečen |
Podjetniške gostilne in restavracije na Dolenjskem in v Beli krajini
Lahko bi rekli, da so navade dolenjskih in belokranjskih podjetnikov kar precej drugačne od navad ljubljanskih podjetnikov. V Novem mestu velja za standardni lokal, v katerega zahajajo podjetniki, gostilna Kos. To gostilno je omenila na prvem mestu večina podjetnikov, s katerimi smo se pogovarjali. V Kosu boste skoraj vedno naleteli na dolenjske poslovneže.
Vendar si mnogi podjetniki želijo bolj umirjenega in domačega vzdušja, zato svoje poslovne partnerje raje odpeljejo izven večjih krajev. Kam, ni treba ugibati, saj sta Dolenjska in Bela krajina znana po številnih turističnih kmetijah in zidanicah. Tu je vzdušje bolj sproščeno, med ponudbo pa je treba omeniti domače specialitete, kot so jagenjček, odojek in belokranjska šunka. V domačih vinotekah je obvezno poskusiti še odlična vina domačinov. Seveda imajo nekateri podjetniki tudi svoje zidanice, zato svoje tesnejše poslovne partnerje gostijo kar sami.
In še nekaj o cenah. Cene gostinskih storitev so na Dolenjskem in v Beli Krajini nižje kot v Ljubljani. V tabeli prikazujemo cenovne razrede, kot veljajo v tej regiji. Gostom iz Ljubljane se bodo zdele cene tudi v najdražjih lokalih povprečno visoke.
V anketi so sodelovali naslednji podjetniki in podjetnice: Vilma Bajt, Mizarstvo Bajt
Jože Papež, Termotehnika Bojan Črtalič, FerroČrtalič
Drago Vovk, Radio Sraka
Marko Pezdirc, Studio Metulj
Boris Vidmar, Nemocom Ana Čulig, Status Jelka Šalehar, Panjan Zvone Nosan, ZNASS
Brane Matjaš, Eurotek
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE NA DOLENJSKEM IN V BELI KRAJINI
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Dežmar |
Ljubljanska cesta 65, Novo mestotel.: 07/337-93-00 |
mednarodna |
morske jedi |
vina najboljših slovenskih vinarjev |
prijeten domač ambient |
Povprečen |
Kapušin |
Krasinec 55, Gradac, tel.: 07/369-91-50 |
mednarodna |
štruklji |
pestra ponudba belokranjskih vin |
prostor za večje skupine s plesiščem, lepa zaprta terasa. |
Povprečen |
Kos |
Šmarješka cesta 26, Novo mestotel.: 07/337-05-40 |
mednarodna |
žrebičkov file v poprovi omaki; ajdovi žepki; ribje jedi |
cviček |
posloven; lokal ima lepo teraso s pogledom na Krko; lahko najamete tudi zidanico na Trški gori |
Povprečen do visok |
Loka |
Župančičevo sprehajališče 2, Novo mesto, tel.: 07/332-11-08 |
mednarodna; malice |
odlične sladice, zlasti torte |
|
lokal stoji tik ob Krki; mizo lahko dobite tudi na splavu na reki. |
Povprečen |
Pizzerija in špageterija Don Bobi |
Kandijska cesta 14, Novo mesto,tel.: 07/338-24-00 |
italijanska; malice |
testenine |
|
nekoliko romantičen ambient |
Povprečen |
Pod klančkom |
Sela pri Ratežu 18, Otočec, tel: 07/334- 64-30 |
domače jedi; malice |
odojek; jagenjček; raki |
|
prijeten ambient za dobropočutje |
Povprečen |
Domačija in vinoteka Šturm |
Mestni trg 25, Metlika, tel.: 07/363-53-50 |
domača |
jagenjček; belokranjska šunka; prigrizki, ki jih gospodinja pripravi ob degustacijah vin |
domače (Otmar Šturm je najbolj znan vinar v Beli Krajini) |
ponudba višjega razreda, primerna predvsem za manjše skupine |
Visok |
Turistična kmetija Simonič |
Drašiči 56, Drašiči, tel.: 07/305-81-85 |
domača |
jagenjček; odojek; domača raca |
domače |
|
Povprečen |
Vila Otočec |
Dobrava 79, Otočec, tel.: 07/384-42-50 |
mednarodna |
gobje jedi |
|
zelo lep razgled na grad in Gorjance v ozadju |
Povprečen |
Vila Rakar |
Gorenje Ponikve 8, Trebnje, tel.: 07/346-61-90 |
mednarodna |
ne naročajte, ampak se prepustite voditi natakarju |
velja enako kot pri hrani; domačini so odlični poznavalci vin |
bogato opremljen ambient v modernem slogu, kjer je vse v rokah domačih, od kuhinje do postrežbe |
Visok |
Vovko |
Ratež 48, Brusnice,tel.: 07/308-56-03 |
jedi z žara; gostilna je bila nekoč znana po domačih dolenjskih jedeh |
pleskavica s sirom; matevž; koline |
cviček |
lokal je opremljen v podeželskem slogu, domača atmosfera |
Povprečen |
Podjetniške gostilne in restavracije na Gorenjskem
Za tretji pregled gostiln in restavracij za podjetnike smo se odpravili na Gorenjsko. Nekaj tamkajšnjih podjetnikov smo vprašali, v katere lokale vodijo svoje poslovne partnerje in zaposlene. Že hiter pogled v preglednico pove, da ima skoraj vsak večji kraj na Gorenjskem lokal, v katerega lahko povabite svoje partnerje. Podjetniki tako v glavnem hodijo v lokale v bližnji okolici, samo izjemoma pa svoje partnerje peljejo dlje, v »boljše« lokale. Tisti podjetniki, ki imajo med poslovnimi partnerji tujce, naveličane hotelov s petimi zvezdicami in prestižnih restavracij, radi pogledajo tudi na deželo, še posebej na turistične kmetije. Podjetniki trdijo, da se njihovi poslovni partnerji tam zelo dobro počutijo.
Tako kot smo prejšnji mesec za dolenjske in belokranjske podjetnike ugotavljali, da prisegajo na lokalne tradicionalne jedi (na primer jagenjčka), tudi podjetniki na Gorenjskem najraje zahajajo v lokale s tradicionalno slovensko in še posebej gorenjsko kuhinjo. Na Gorenjskem so doma krače, štruklji, žganci, veliko jih priporoča tudi divjačino. Pri pijačah se pozna, da Gorenjska ni vinorodna dežela. Še nikoli do zdaj nam ni toliko podjetnikov priporočilo žganih pijač in zeliščnih likerjev. V preglednici navajamo izbor gostiln in restavracij z osnovnimi podatki, kot so nam jih posredovali gorenjski podjetniki.
V anketi so sodelovali naslednji podjetniki:
Marjan Cerar, Mops, s.p.,
Zvone Duplančič, Euro plus, d.o.o.,
Andraž Koren, Koren sports, d.o.o., Jure Krajnik, Studio Krajnik,
Drago Lemut, Le tehnika, d.o.o.,
Marko Lotrič, Lotrič, d.o.o.,
Jugoslav Petković, Domenca, d.o.o., Franjo Radikovič, Assa Abloy, d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE NA GORENJSKEM
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Gostilna Aleš |
Breg ob Savi 38, 4211 Mavčiče, telefon: 04/201-01-30 |
mednarodna |
gobe za predjed, divjačinski tris |
odprta vina |
sodoben, zelo lep |
Povprečen |
Gostilna Ančka |
Delavska cesta 18, 4208 Šenčur, telefon: 04/251-52-00 |
slovenska |
sesekljan zrezek v smetanovi omaki, hišna specialiteta so štruklji |
|
tradicionalen gorenjski ambient, lokal je zelo priljubljen med poslovneži |
Povprečen/Visok |
Gostilna Bizjak |
Zgornja Bela 20,4205 Preddvor,telefon: 04/255-56-00 |
slovenska |
figov, čebulni in teranov kruh, telečja pečenka, jagode s poprom |
vodena pokušnja slovenskih vin |
poleti boste uživali na lepem vrtu, pozimi pa ob krušni peči |
Povprečen |
Gostilna Cvitar |
Borovška 83, 4280 Kranjska Gora, telefon: 04/588-36-00 |
mednarodna |
goveji zrezek |
pester izbor koktajlov |
prijeten ambient, sproščeno ozračje |
Povprečen |
Gostilna Kašča |
Spodnji trg 1,4220 Škofja Loka, telefon: 04/512-43-00 |
mednarodna, posebnost so srednjeveške pojedine |
|
|
klet ene najstarejših hiš v mestu, kjer so nekoč hranili žito |
Povprečen |
Gostilna Krištof |
Predoslje 22 4000 Kranj, telefon: 04/234-10-30 |
»slow food« |
sezonske jedi po priporočilu natakarja |
dobra vinska karta |
prijeten, domač, svečan |
Visok |
Gostilna Kunstelj |
Gorenjska 9, 4240 Radovljica, telefon: 04/531-51-78 |
slovenska |
klobasa v pivskem testu, odlične predjedi |
|
stara gostilna z vinsko kletjo in lepim vrtom |
Povprečen |
Gostilna Lectar |
Linhartov trg 2, 4240 Radovljicatelefon: 04/537-48-00 |
slovenska, mednarodna |
goveji jezik |
žgane pijače |
domač, podeželski |
Visok |
Gostilna Pri Danilu |
Reteče 48, 4220 Škofja Loka, telefon: 04/515-34-44 |
slovenska, morska, »slow food« |
ribje jedi |
svetovanje somelierja |
|
Povprečen |
Gostilna Pri Martinu |
Borovška 61,4280, Kranjska Gora,telefon: 04/582-03-00 |
slovenska |
kmečki krožnik |
|
domač, kmečki, kamin, v kleti imajo pivnico |
Povprečen |
Gostilna Pr'Starman |
Stara Loka 22,4220 Škofja Loka, telefon: 04/512-64-90 |
domača, slovenska, škofjeloške jedi |
svinjska krača |
vino iz vinske kleti |
tradicionalen ambient s kmečko pečjo in vinsko kletjo |
Povprečen |
Gostilnica Pastel |
Trg Toneta Čufarja 3,4270 Jesenice,telefon: 04/583-50-78 |
mehiška, picerija |
mehiške jedi |
|
toskanski ambient |
Povprečen |
Gostišče Pri Zalogarju |
Dolenja vas 1a, 4227 Selca, telefon: 04/500-50-00 |
slovenska |
hišni krožnik z različnimi vrstami mesa, štruklji in drugimi prilogami |
zelo dobra odprta vina, svetovanje somelierja |
poslovni ambient, primeren za vse poslovne partnerje |
Povprečen/Visok |
Gostišče Smuk |
Retnje 40,4294 Križe, telefon: 04/595-84-58 |
mednarodna |
postrvi, jedi na žaru |
medica in različni likerji |
primeren prostor za poletne piknike |
Povprečen |
Grajska gostilnica |
Kranjska cesta 2, 4240 Radovljica, telefon: 04/531-44-45 |
mednarodna |
telečji medaljoni v pršutu, rezanci v smetanovi omaki z orehi, grmada |
|
notranjost je v kamnu in opeki, dekoracijo večkrat letno spreminjajo |
Povprečen |
Hotel Bellevue |
Šmarjetna gora 6, 4000 Kranj, telefon: 04/270-00-00 |
mednarodna |
domače paštete, sveže jadranske ribe iz pečice s provansalsko zelenjavo, divjačina |
domači likerji in zeliščni napitki |
letni vrt s čudovitim razgledom, imajo tudi prostore za poroke, seminarje in drugo |
Povprečen |
Kmetija odprtih vrat Pr´Končovc |
Javornik 10,4000 Kranj,telefon: 04/231-03-36 |
slovenska |
divjačina, jelenov carpaccio |
|
za poslovneže, ki so naveličani mestnih restavracij in hotelov |
Povprečen |
Pri Boštjanu |
Križna gora 8a, 4220 Škofja Loka,telefon: 04/510-33-20 |
slovenska |
žlikrofi |
žganje |
za poslovneže, ki so naveličani mestnih restavracij in hotelov |
Povprečen |
Restavracija Brioni |
Koroška 10, 4000 Kranj, telefon: 04/201-07-50750 |
mednarodna |
cesarska solata |
argentinska vina |
sodoben, minimalističen |
Visok |
Restavracija Ejga |
Cesta maršala Tita 27, 4270 Jesenice, telefon: 04/586-60-00 |
slovenska |
pripravljen meni, če nimate veliko časa |
|
notranjost obuja spomine na stare železarske čase |
Povprečen |
Restavracija J&B |
Mošnje 1, 4240 Radovljica, telefon: 04/532-52-80 |
mednarodna |
|
svetovanje somelierja |
restavracija na vrhunski ravni za posebne priložnosti |
Visok |
Restavracija Tabor |
Podbrezje 246, 4202 Naklo, telefon: 04/533-01-31 |
mednarodna s poudarkom na morski |
pečena hobotnica s krompirjem |
velika izbira konjakov |
za manjše skupine imajo prijetno sobo s kaminom; letni vrt s pogledom na Alpe |
Visok |
Podjetniške gostilne in restavracije na Obali
Na Obali preprosto morate poskusiti ribe, školjke, rake, kajti če kje, potem so tukaj sveže, kuharji pa mojstri v pripravljanju morskih jedi. V to vas bo prepričal tudi pogled na tabelo, saj skoraj vsi podjetniki, ki so nam pomagali sestaviti vodič po gostilnah na Obali, priporočajo ribje jedi. Če niste ljubitelj rib in se boste raje odločili poskusiti katero od domačih istrskih jedi, prosite natakarja, da vam jed opiše. Mnoge jedi namreč nosijo lokalna imena, ki so v drugih delih Slovenije nepoznana. Ste že kdaj slišali za bavete in ombolo?
V nekaterih lokalih postrežejo zahtevnim gostom tudi s školjkami, ki so na seznamu zaščitenih vrst. Ker tega početja ne odobravamo, v tabeli tovrstne ponudbo ne omenjamo. Za ljubitelje morske kulinarike je ponudba na Obali tako pestra, da res ni potrebe izbirati ogroženih vrst.
Tako kot pri hrani je tudi pri pijači ponudba jasna. Na obali se pijejo v glavnem domača primorska vina. Nihče vam ne bo zameril, če ne ločite sauvignona od pinota; natakarju ali gostilničarju naročite domače vino in takoj se mu boste prikupili. Če vam bo vino všeč, ga lahko kupite tudi za domov, saj ima kar nekaj gostiln svoje vinograde.
Pri pripravi vodnika so nam pomagali naslednji podjetniki in podjetnica: Aleš Filipčič, Miba, d.o.o.
Tomaž Gregorčič, Spinaker, d.o.o. David Koren, Nova Olimpija, d.o.o. Nataša Medica Torkar s.p., Grakom, d.o.o.
Vladimir Polič, AGB Lab, d.o.o.
Nasvete je prispevalo še nekaj drugih podjetnikov, ki pa so želeli ostati anonimni (da se ne bi zamerili gostincem, ki jih niso omenili).
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE NA OBALI
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Bio Motel |
Vanganelska 2, 6000 Koper,tel.: 05/ 625-88-85 |
mednarodna |
carpaccio |
sivi pinot |
domač ambient, veliko poslovnih gostov |
povprečen |
Gostilna Pod Trto |
Strunjan 32, 6320 Portorož, tel.: 05/678-23-72 |
morske jedi, malice |
|
domača vina |
domača |
povprečen |
Gostilna Sidro |
Sončno nabrežje 24, 6310 Izola, tel.: 05/641-47-11 |
mednarodna |
morske specialitete |
|
nič posebnega, vendar hrana odtehta drugo |
visok |
Gostilna Sonja |
Morova 4, 6310 Izola, tel.: 05/640-35-00 |
mednarodna |
škampi in ribje jedi |
domače žgane pijače |
sproščen ambient, primeren za goste, ki ne zahtevajo vrhunske ponudbe |
povprečen |
Gostišče Ražman |
Gračišče 1, 6272 Gračišče, tel.: 05/657-20-03 |
istrska kuhinja in picerija |
Kuharski krožnik, ombolo v refošku s pršutom |
njihova domača vina |
topel, domač s prijaznim osebjem, kantina v klasičnem istrskem slogu |
povprečen |
Gostišče Zorko |
Vanganel 38, 6000 Koper, tel.: 05/624-01-11 |
mednarodna, domača |
Meso v testu, zdaj tudi zelo dobre domače klobase z zeljem in praženim krompirjem |
malvazija in druga domača vina |
prijazen, miren ambient |
povprečen |
Hiša Torkla |
Korte 44, 6310 Izola,tel.: 05/642-15-10 |
domača, morska |
ribje jedi |
vse vrste vin |
fina gostilna |
visok |
Hotel Marina |
Veliki trg 11 6310 Izola, tel.: 05/660-41-00 |
mednarodna |
bavete (neke vrste testenine) z morskimi sadeži |
|
prostor, primeren za poslovna srečanja |
povprečen |
Restavracija in vinoteka Brič |
Dekani 3a, 6271 Dekani, tel.: 05/658-05-27 |
testenine tartufi, ribje jedi |
ribji namaz, vroč domač kruh |
hišna malvazija |
velik prostor, terasa |
visok |
Restavracija Neptun |
Župančičeva ulica 7, 6330 Piran, tel: 05/673-41-11 |
morska |
ribe (jedi so vedno pripravljene iz svežih sestavin) |
velika izbira vrhunskih vin |
majhen, intimen lokal v starem delu Pirana |
visok |
Restavracije Pavel |
Kosovelova 16330 Piran,tel.: 05/674-71-01 |
mednarodna, morska |
ribje in druge morske jedi |
|
velika terasa s pogledom na morje |
povprečen/ visok |
Villa Andor |
Vinogradniška 9, Ankaran, tel.: 05/615-50-00 |
mednarodna, morska, vegetarijanska |
|
|
razkošna rezidenca iz starih časov z lepim pogledom na morje |
visok |
Podjetniške gostilne in restavracije na Krasu
Zadnjič smo predstavili gostilne in restavracije na Obali, v katere tamkajšnji podjetniki peljejo svoje poslovne partnerje in zaposlene na kosilo, večerjo ali zgolj hiter sestanek. Tokrat smo se dvignili čez črnokalski klanec, torej na Kras. Razlika, ki na cesti znaša le nekaj kilometrov, je v gostinski ponudbi veliko večja. Medtem ko na Obali prevladuje mediteranska kuhinja, gostinci in podjetniki s Krasa prisegajo na kraške specialitete, med katerimi je na prvem mestu pršut in pri vinih teran. Tudi gostilne so pogosto urejene v domačem kraškem slogu, se pravi, da v njih lahko pričakujete kamen, les in morda vinsko trto.
Na Krasu smo opazili še eno posebnost, ki je v dosedanjih prikazih nismo. Kras se ne zaključi na državni meji z Italijo, ampak se nadaljuje k našim sosedom. Ljudje zato tudi bolje poznajo ponudbo na obeh straneh meje in jo včasih niti ne ločujejo. Nekateri podjetniki so nam tako razkrili, da si poslovno kosilo s partnerji privoščijo tudi pri slovenskih gostincih na italijanski strani.
Poleg gostiln iz preglednice je na Krasu tudi nekaj dobrih turističnih kmetij, kamor se splača zaiti. V preglednici jih nismo zapisali, ker podjetniki, s katerimi smo govorili, tja zahajajo bolj zasebno kot poslovno.
Pri pripravi vodnika so nam pomagali naslednji podjetniki in podjetnica:
Miha Batista, Fotokop, d.o.o. Stojan Gorup, Sloveneta, d.o.o. Tihomir Kovačič, Suhozemni terminal Sežana, d.o.o.
Emil Mevlja, Mas, d.o.o. Elvis Pahor, Šiles, d.o.o.
Bojan Pirjevec, Studio F, s.p. Lea Pisani, s.p.
Mitja Tavčar, Mitja hair team, d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE NA KRASU
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Domačija Šajna |
Šepulje 4, 6210 Sežanatel.: 05/764-10-97 |
kraška, morska |
|
teran |
domač ambient v stari kraški hiši; prenočišča |
|
Gostilna Grahor |
Dane pri Sežani 6, 6210 Sežana, tel.: 05/731-20-60 |
mednarodna |
brancin; žrebičkova zarebrnica |
teran od Štoke, odprto belo vino |
domač kraški, lončena peč |
povprečen |
Gostilna Grgič |
Orleška cesta 8, 6210 Sežana, tel.: 05/730-16-50 |
domača kraška, mednarodna |
žrebiček v teranovi omaki |
teran |
domača kraška gostilna |
povprečen/ visok |
Gostilna Kraljestvo pršuta |
Kobjeglava 63a, 6222 Štanjel, tel.: 05/731-00-80 |
kraška kuhinja na moderen način |
pršut, jota |
teran |
lokal v znani pršutarni, ki so jo lahko tudi ogledate |
povprečen |
Gostilna Ravbar |
Dol pri Vogljah 5, 6221 Dutovlje,tel.: 05/734-61-80 |
domača kraška, italijanska |
testeninski tris |
domač teran |
pristen kraški ambient; terasa; med gosti je veliko poslovnežev in zamejcev |
povprečen/ visok |
Gostilna Špacapan |
Komen 85, 6223 Komen, tel.: 05/766-04-00 |
domača kraška |
njoki z divjačino |
|
domač, vendar na višjem nivoju |
visok |
Okrepčevalnica Ruj |
Dol pri Vogljah 6, 6221 Dutovlje05/734-17-20 |
sodobna mediteranska kuhinja |
|
slovenska vina |
ne izstopa, nič posebnega, ima pa letni vrt |
povprečen |
Picerija in špageterija Ambasador |
Lokev 164 6219 Lokev, tel.: 05/767-05-80 |
kraška, italijanska |
njoki s pršutom,špageti z škampi |
teran, cabernet sauvignon |
topel, domač |
povprečen |
Restavracija Furlan |
Col, Repentabor, Italija |
sodobna kraška, mediteranska kuhinja |
|
izbrana slovenska in italijanska vina |
eleganten |
visok |
Podjetniške gostilne in restavracije v Pomurju
Ob misli na prekmursko kuhinjo se oglasi želodec vsem, ki radi veliko jedo. V deželi ob Muri so doma močne jedi, kot so koline z bujto repo, bograč, šunka, štruklji in gibanica ...
Seveda to po drugi strani pomeni, da tiste, ki prisegajo na lahko, manj kalorično hrano in veliko zelenjave na mizi, prekmurske specialitete pustijo hladne. Zanje je pomembnejši podatek, da je v Prekmurju največ bolezni srca in ožilja, kar naj bi bilo povezano s prehrano ...
Ko smo se pogovarjali s podjetniki z obeh strani Mure, smo odkrili, da tudi Pomurci spreminjajo navade, saj se tudi tam najdejo gostilne in restavracije, kjer obvladajo pripravo rib in drugih morskih jedi, kamor Pomurci (vsaj podjetniki) radi zahajajo in tja radi vodijo tudi svoje poslovne partnerje. Potem je klasično poslovno kosilo videti približno tako: za glavno jed riba, za sladico gibanica in za boljši tek tamkajšnje belo domače vino. Če si poslovni partnerji kljub vsemu zaželijo prekmurske kuhinje, potem jih peljejo v gostilno Vereš ali Prekmursko ižo, kjer so mojstri v pripravljanju prav teh jedi. Obstaja še tretja možnost: partnerje, s katerimi imajo bolj prijateljske odnose, podjetniki radi peljejo v vinske kleti v tamkajšnjih »goricah«, kjer se šele pokaže vsa gostoljubnost ljudi ob Muri.
Vodnik po gostilnah in restavracijah v Pomurju so nam pomagali sestaviti naslednji podjetniki in podjetnici: Zlatko Erlih, Sun d.o.o. Jožef Hajdinjak, Hinco Lendava, d.o.o. Milica Makoter, Makoter, d.o.o. Anton Mlakar, Var, d.o.o.
Nuša Pavlinjek, Roto, d.o.o. Karlo Šoš, S.O.S. Motors, d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE V POMURJU
Gostilna/restavracija |
Naslov in telefon |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Gostilna Adanič |
Mele 27a, 9252 Radenci, telefon: 02/562-11-78 |
mednarodna |
štrukeljci, zelo dobre sezonske jedi |
|
veliko cvetja, prostori za zaključene družbe, terasa |
povprečen/ visok |
Gostilna Lovski dom |
Lendavske gorice 238a, 9220 Lendava,telefon: 02/575-14-50 |
mednarodna |
bograč, divjačina |
odprto domače vino |
|
povprečen |
Gostilna Mencinger |
Črešnjevci 74, 9250 Gornja Radgona, telefon: 02/561-12-41 |
klasična slovenska kuhinja |
ajdovi žganci, domače koline |
|
stara kmečka gostilna z lepo kmečko izbo |
povprečen |
Gostilna Rajh |
Soboška ulica 32, Bakovci, 9000 Murska Sobota, telefon: 02/543-90-98 |
prekmurska |
bograč, sezonske jedi |
|
vinoteka z mednarodnimi vini |
visok |
Gostilna Traminšek |
Žerovinci 25b, 2259 Ivanjkovci, telefon: 02/719-40-97 |
domača |
za predjed nadevane fazanje prsi in prleška mozzarela, srna, svinjska ribica v lastnem soku, nadevana s suhimi slivami ali figami, prleška gibanica, jogurtova strnjenka |
vino vinarstva Kogl |
manjša gostilna |
povprečen/ visok |
Gostilna Vereš |
Sodišinci 26, 9251 Tišina, telefon: 02/546-28-00 |
prekmurska |
ribe, gibanica, kremna rezina |
kapelska vina |
prostor za večje skupine |
povprečen |
Gostišče Šinjor |
Martjanci 32, 9221 Martjanci, telefon: 02/530-39-00 |
mednarodna |
divjačina |
|
stara gostilna, vinska klet |
|
Gostilna K Rotundi |
Selo 30a, 9207 Prosenjakovci, telefon: 02/544-10-35 |
slovenska |
divjačina: fazan, srna |
domači likerji |
domač ambient, manjše sobe, terasa |
visok |
Gostilna Lovenjak |
Polana 40, 9201 Puconci, telefon: 02/525-21-53 |
mednarodna |
zanimivi tematski dnevi, morski list v škampovi omaki, svinjska ribica s suhimi slivami |
odprto vino, vina prekmurskih vinarjev |
velika dvorana za zaključene družbe, vinoteka, živa ciganska glasba, terasa, igrišče za otroke |
povprečen/ visok |
Motel Čarda |
Nemčavci 39c, 9000 Murska Sobota, telefon: 02/548-11-18 |
mednarodna |
bograč, dödöli (krompirjevi žganci s čebulo, smetano in ocvirki) |
suha vina |
stara gostilna, domač ambient |
povprečen |
Prekmurska iža |
Ižakovci 151a, 9231 Beltinci, telefon: 02/542-28-20 |
prekmurska |
bograč, prekmurska gibanica, bujta repa |
odprto vino |
domač ambient, manjše sobe |
povprečen |
Restavracija M |
Partizanska cesta 42, 9250 Gornja Radgona, telefon: 02/564-83-29 |
mednarodna |
ribe |
radgonska ranina |
poslovni ambient, terasa |
visok |
Gostišče Zorko |
Boreci 5h, 9242 Križevci pri Ljutomeru, telefon: 02/588-82-27 |
mednarodna |
bograč, štruklji |
|
na domačiji vzrejajo kasaške konje |
povprečen |
Gostišče Taverna Jeruzalem |
Veličane 59, 2259 Ivanjkovci, telefon: 02/719-40-15 |
mednarodna |
kuhan krompir v mleku in pečen v krušni peči, ajdovi krapci, kvasnice |
Kupljenovo vino Kerner |
domač ambient, razstavljeno staro kmečko orodje |
visok | Podjetniške gostilne in restavracije na Štajerskem
Če bi pogledali samo tabelo, bi težko ugotovili, v kateri regiji smo tokrat »gostovali«. Očitno okus podjetnikov na Štajerskem oziroma v Podravju presega lokalne okvirje, temu pa sledijo tudi gostinci s svojo ponudbo. Štajerski podjetniki imajo na repertoarju lokalov, v katere peljejo svoje poslovne partnerje, gostilne s klasično slovensko kuhinjo, morsko kuhinjo, pa tudi lokale z »etno« ponudbo, kot so mehiške in italijanske restavracije.
Tako kot drugod po Sloveniji, podjetniki v Podravju izbor gostiln prilagajajo pomembnosti partnerjev, ki jih gostijo. V grobem lahko lokale razdelimo v tri skupine: lokali za hitre klepete, kot sta v Mariboru priljubljena kavarna in čajnica (to smo v drugih regijah kar nekako pogrešali), lokali za običajna poslovna srečanja, in lokali za najpomembnejše poslovne partnerje. Pri slednjih velja na prvem mestu omeniti Gostilno Pec v Selnici; zgovoren je podatek, da jo nekateri podjetniki uporabljajo za »protakolarna srečanja«, kot so se sami izrazili. Gostilna ima baje res odlično kulinarično ponudbo, glede ambienta pa se ocene razlikujejo; za nekatere je izjemno lep, za druge pa že skoraj kičast.
Vodnik po gostilnah in restavracijah na Štajerskem so nam pomagali sestaviti naslednji podjetniki in podjetnici:
Leon Gjerkeš, ZAAL, d.o.o. Simona Kranjc Pavlica, Sirius, d.o.o.,
Samo Lubej, Finančni center, d.o.o. Marija Vaupotič, Invest trgovina, d.o.o. Ivan Vogrin, Interles, d.o.o. Renato Uhl, Real Security, d.o.o.
Matjaž Vrečko, MG-SOFT, d.o.o. Matjaž Zadravec, Hobby program, d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE NA ŠTAJERSKEM
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Gostilna Ribič |
Dravska ulica 9, 2250 Ptuj,tel.: 02/749-06-35 |
morske jedi; velik izbor jedi iz perutnine |
|
|
krasna terasa v toplih dneh, kamin v zimskih dneh; prijetno domače počutje |
povprečen/ visok |
Gostilna Pec |
Spodnja Selnica 1, 2352 Selnica ob Dravi, tel.: 02/674-03-56 |
domača kuhinja po načelu »slow food« |
praktično vse, kar je pripravljeno iz domačih sezonskih sestavin |
zelo pester izbor vrhunskih vin |
pogled na Dravo z lepim vrtom; tu se človek počuti kot nekaj posebnega |
visok |
Restavracija Novi svet |
Slomškov trg 5, 2000 Maribor, tel.: 02/250-04-86 |
morske jedi; |
sveže jadranske ribe |
travarica; vina |
prijeten dalmatinski ambient |
povprečen/ visok |
Restavracija, kavarna in vinoteka Rožmarin |
Gosposka 8, 2000 Maribor, tel.: 02/234-31-80 |
mednarodna |
|
vina iz vinoteke |
moderen, novejši lokal; |
povprečen/ visok |
Gostinski del hotela Habakuk |
Pohorska ulica 59, 2000 Maribor,tel.: 02/300- 81-00 |
mednarodna |
|
vina lokalnih vinarjev |
moderen; v slogu hotela s petimi zvezdicami |
visok |
Gostilna Frajgraba |
Vodole 1, 2229 Malečnik, tel.: 02/473-24-03 |
mednarodna; tudi jedi brez glutena |
vegetarijanske jedi |
|
domač, prijeten ambient; čudovita terasa |
povprečen |
Čajnica Čajek |
Slovenska ulica 4, 2000 Maribor, tel.: 02/250-29-86 |
čajnica |
hišna specialiteta je čokoladna tortica |
odlični čaji in kava |
prijeten domačen ambient preseneča s tem, kaj se da narediti iz starega stanovanja; razgled na eno glavnih peš con Maribora |
|
Macchiato |
Cankarjeva ulica 30, 2000 Maribor |
kavarna |
|
odlična kava |
moderen, prostoren ambient; priljubljeno zbirališče poslovnežev |
|
Gostilna Prosnik |
Hardek 34e, 2270 Ormož, tel.: 02/740- 18-21 |
mednarodna; domača prleška |
prleške jedi |
domača vina |
imajo tudi prenočišča in nočni klub |
visok |
Gostilna Šiker |
Močna 7, 2231 Pernica, tel.: 02/720-69-21 |
slovenska |
pečenice, krvavice |
domače vino |
domač; gostilna s tradicijo 130 let |
visok |
Gostilna Na griču |
Ulica Maksa Kavčiča 2,2235 Sv. Trojica, tel.: 02/729- 23-56 |
mednarodna |
ribe |
širok izbor vrhunski vin |
sodobno domač |
povprečen |
Pizzerija in špagetarija Nona |
Zamarkova 20, Lenart v Slovenskih goricah, tel.: 02/729- 22-22 |
italijanska; mednarodna |
različni steaki; testeninski tris; grmada |
|
italijanski |
povprečen |
Gostišče Veronika |
Slivniško Pohorje 32208 Pohorje,tel.: 02/603- 50-60 |
slovenska |
divjačinski tris; koline |
domače belo vino |
topel, domač; s terase lep razgled na Pohorje in Maribor |
povprečen |
Villa Rustica |
Majcigerjeva 36, 2000 Maribor, tel.: 02/420-51-72 |
italijanska |
sezonske jedi |
sezonske pijače, na primer sok iz bezga |
zelo lep; pod Pohorjem |
povprečen |
Gostilna Takos |
Mesarski prehod 3, 2000 Maribor, tel.: 02/251-77-55 |
mehiška |
karkoli, če ste ljubitelj mehiške kuhinje |
|
mehiški |
povprečen |
Podjetniške gostilne in restavracije na Koroškem in Savinjskem
V teh krajih, zlasti na Koroškem, poslovnim partnerjem radi ponudijo domače specialitete. Ste že poskusili grumpe, mežerle mavželjne, sladoled z bučnim oljem ...?
Naš vodnik gostiln, v katere peljejo podjetniki svoje poslovne partnerje in zaposlene, pripravljamo po regijah. V vsaki številko doslej smo predstavili eno regijo, tokrat pa smo naredili izjemo in smo pripravili vodnik po Koroški in Savinjski. S tem seveda ne mislimo, da sta gostinski oziroma kulinarični ponudbo obeh regij enaki. Zlasti Koroška se ponaša s svojimi lokalnimi specialitetami, kot so grumpi (koroški ocvirki), mežerle (hrustljavo zapečena svinjska drobovina), mavželjni (cmoki iz mesa svinjske glave) in drugi. Podjetniki, s katerimi smo se pogovarjali, koroške jedi tudi radi priporočijo svojim poslovnim partnerjem.
Sicer pa smo že v prejšnjih številkah ugotovili, da podjetniki radi zahajajo tudi v ribje restavracije in na turistične kmetije. Zanimivo je, da tokrat nihče ni omenil picerij in restavracij z italijansko hrano, ki so sicer stalnica v naših pregledih.
Če želite vedeti, kateri lokali se zdijo tamkajšnjim podjetnikom najbolj nobel, potem lahko izpostavimo dva: gostilno Francl v Zagradu pri Celju in Vilo Herbestein v Velenju. Adut prve je po besedah podjetnikov izjemna hrana, baje najboljša daleč naokoli, druga pa se poleg hrane ponaša tudi z zanimivim srednjeveškim ambientom in sobami, ki jih poslovni partnerji iz tujine ne morejo pozabiti. Med bolj znanimi moramo vsekakor omeniti tudi gostilne Štorman, ki jih poznajo tudi poslovneži, ki se skozi Savinjsko regijo samo vozijo.
Vodnik po gostilnah in restavracijah na Koroškem in Savinjskem so nam pomagali sestaviti naslednji podjetniki in podjetnica: Jože Angeli, Blues, d.o.o. Hugo Bosio, Bosio, d.o.o. Janez Erhart, Erhart marketing, d.o.o. Danica Zorin Mijošek, Kozmetika Afrodita, d.o.o. Boris Peruš, Stroka produkt, d.o.o. Franci Pliberšek, Mik Celje, d.o.o.
Tadej Visinski, Kivi com, d.o.o. Milan Šlander, Bial, d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE NA KOROŠKEM IN SAVINJSKEM
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Gostilna Murko |
Francetova 24, 2380 Slovenj Gradec; tel.: 02/883-81-03 |
slovenska kuhinja, lokalne specialitete |
domača pečenka, polnjena telečja prsa, mežerle, pohorski lonec |
|
tradicionalno gostilna; pokrita terasa |
povprečen |
Gostilna Brančurnikin pivnica Brančurnikova štala |
Pri Brančurniku 1, 2391 Prevalje; tel.: 02/823-10-00 |
klasična slovenska kuhinja, lokalne specialitete, tudi morske jedi |
koroški grumpi (ocvirki), |
dobra izbira vin |
ena najstarejših gostiln na Koroškem; lepo urejen lokal s starinskim pohištvom |
povprečen |
Kmečki Turizem Marin (Miller) |
Šentanel 8, Prevalje; tel.: 02/823-14-09 |
domača hrana |
domače specialitete, postrvi |
koroški mošt, drugače pa dobra izbira vin |
letni bazen, igrišče za tenis |
povprečen |
Restavracija Korošica |
Otiški vrh 25a, 2373 Šentjanž pri Dravogradu; tel.: 02/ 878-69-11 |
slovenska kuhinja, sveža morska hrana, po prednaročilu tudi slow-food |
ribe |
|
sodobno opremljen |
povprečen/ visok |
Gostilna Škrubi |
Podpeca 65, Črna na Koroškem; tel.: 02/823-82-26 |
malo čarovnije in eksperimentiranja z okusi |
karkoli po priporočilu šefa; sladoled z bučnim oljem; jagode s poprom ... |
po priporočilu šefa |
zelo stara gostilna, odprta samo po predhodnem naročilu |
povprečen |
Gostilna Rogina |
Podgorje 40, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu; tel.: 02/885-82- 04 |
slovenska kuhinja |
divjačina |
refošk iz Marezig |
turistična kmetija |
povprečen |
Hotel Aerodrom |
Mislinjska Dobrava 110, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu; tel: 02/885- 05-00 |
mednarodna |
različni zrezki |
pestra izbira vin |
pogled na letališče |
povprečen |
Gostilna pri Dularju |
Podgora 2b, Ravne na Koroškem, tel.: 02/822-10-50 |
mednarodna; jedi z domače kmetije |
malice, kosila |
|
ena najstarejših slovenskih gostiln |
povprečen |
Gostilna Francl |
Zagrad 77, 3000 Celje; tel.: 03/492- 64-60 |
slovenska |
sezonske jedi; gamsova juha; jetrni štrukeljci |
|
domač, preprost; natakarji oblečeni v narodno nošo |
visok |
Gostilna Asado |
Levec 4a, 3301 Petrovče; tel.: 03/492-23-90 |
ribja |
morska plošča |
rdeče vino |
prijeten, intimen, opremljen s primorskimi predmeti |
visok |
Penzion Markač |
Vuhred 45, 2365 Vuhred, tel.: 02/887-16-37 |
mednarodna |
ponev markač |
|
domač |
povprečen |
Restavracija Sonce |
Celjska cesta 36a, 3250 Rogaška Slatina; tel.: 03/81921-50 |
slovenska; morska |
obsoteljske in kozjanske specialitete |
vina Mijošek |
restavracija v središču mesta; več kot 200-letna tradicija |
povprečen |
Vila Herbestein |
Kopališka cesta 1, 3320 Velenje; tel.: 03/896-14-00 |
mednarodna |
polži; žrebičkov biftek z zelenim poprom; gibanica |
vino Movia, viljamovka |
srednjeveški; zelo lepo obnovljen |
povprečen |
Restavracija Jezero |
Cesta Simona Blatnika 23, 3320 Velenje; tel.: 03/586- 64-62 |
mednarodna |
argentinski zrezek z zelenim poprom |
|
velika restavracija v športnem parku ob jezeru |
povprečen |
Gostilna Amerika |
Mariborska cesta 79, Celje; tel.: 03/541-93-20 |
mednarodna |
odlične jedi z žara |
bogata vinska karta; vina znanih slovenskih vinarjev, |
priljubljen lokal za poslovna kosila |
povprečen |
Hotel Štorman Celje, Gostišče Štorman |
Mariborska 3, 3000 Celje; tel.: 03/426-04-26; Rimska cesta 10, 3311 Šempeter; tel.: 03/703- 83-00 |
mednarodna |
jelenov medaljon z jurčki |
koktajli |
posloven, prijeten |
|
Podjetniške gostilne in restavracije v Zasavju in Posavju
Če boste gost podjetnika v teh krajih, boste morda okusili jetrnico in funšterc ali knapovsko sonce ... Zasavski podjetniki so sicer dokaj »izbirčni« glede gostiln in se hitro strinjajo, katere so najboljše.
Kam peljati poslovne partnerje na kosilo ali sproščen klepet v Zasavju in Posavju? To se sprašujejo tudi tamkajšnji podjetniki, s katerimi smo se pogovarjali. Večina jih je zatrjevala, da prav velike izbire nimajo. Dobrih starih gostiln, v katerih se je dobro domačo hrano, je sicer kar nekaj in so tudi »na dobrem glasu«. Naj naštejemo samo gostilne Šekoranja v Bizeljskem, Gadova peč v Podbočju, kjer pripravijo baje najboljše postrvi od Ljubljane do Zagreba, pa gostilno Kocjan v Stari vasi pri Bizeljskem in še nekaj jih je. V Posavju je tudi nekaj turističnih kmetij, kamor lahko brez skrbi povabite poslovne partnerje, no, naši podjetniki se zanje ne odločajo.
Če pa gostite zelo pomembne poslovne partnerje in bi jih radi peljali v lokal z višjo kulinarično ponudbo, pa izbira res ni velika. V Zasavju so vsi podjetniki v en glas na prvo mesto postavili gostilno Martin. V njej je sedež zasavskega omizja privržencev slow fooda, kar pove vse o vrsti in kakovosti ponudbe. V Posavju imajo podjetniki za najuglednejšo gostilno »Ošterijo pri debeluhu« v Brežicah. V obeh gostilnah imajo tudi najpestrejši vinski karti v svoji regiji. Tudi v teh dveh najimenitnejših lokalih boste partnerje gostili za sprejemljivo ceno. Cene so morda nekaj višje kot v drugih lokalih v soseščini, a še vedno dosti nižje kot v Ljubljani.
Pa še nekaj o lokalnih kulinaričnih posebnostih. Zlasti v Zasavju so doma nekatere lokalne jedi, ki jih tudi naši podjetniki priporočajo poslovnim partnerjem. Omenimo predvsem zasavsko posebnost jetrnico (klobasa iz jeter). Vsaj po imenu je zanimiv tudi funšterc, v gostilni Martin ga imenujejo tudi knapovsko sonce, v resnici pa gre za dokaj običajno jajčno omleto.
Vodnik po gostilnah in restavracijah na Koroškem in Savinjskem so nam pomagali sestaviti naslednji podjetniki: Jani Goltes, Goltes, d.o.o. Zdenka Kahne, Kozmetika Kahne, s.p. Jože Kos, Mizarstvo Kos, s.p. Boštjan Kozole, Evrosad, d.o.o. Kamil Krošelj, Kin, d.o.o. Andrej Orožen, Dewesoft, d.o.o. Miro Pirnar, Pirnar & Savšek, d.o.o. Aleksander Polovič, AFP, d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE V ZASAVJU IN POSAVJU
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Oštarija Margareta |
Cesta 4. julija 22, 8270 Krško; tel.: 07/490-50-50 |
mednarodna, italijanska, mehiška |
tortilje, mehiški krompir, domači njoki z različnimi gobami in s škampi |
Kristančičevo rdeče |
prenovljen lokal, med gosti veliko poslovnežev |
povprečen |
Caffe Polc |
Trg borcev 6, 8273 Leskovec; tel.: 07/490-30-50 |
jedi z žara |
čevapčiči, polnjene pleskavice, vešalice |
|
sproščena atmosfera za širši krog gostov, v katero zahajajo tudi poslovneži; |
povprečen |
Caffe Nula nula |
bife v Sevnici |
|
|
koktejli |
izjemen ambient v stari stavbi; obvezna postaja tranzitnih potnikov |
povprečen |
Gostilna Pustov mlin |
Cerovica 19, 1275 Šmartno pri Litiji; tel.: 01/899-23-60 |
mednarodna |
domač kruh, malice |
|
urejen; terasa; zabave za večje družbe |
povprečen |
Gostilna Martin |
Partizanska cesta 49, 1420 Trbovlje; tel.: 03/563-26-10 |
mednarodna; catering |
divjačina; ribe; jetrnica; palačinka z zelenjavo iz pečice |
vina večine vrhunskih slovenskih vinarjev |
stara domačija; stari del urejen v primorskem slogu; |
povprečen |
Gostišče Kum |
Prešernova 1, 1410 Zagorje; tel.: 03/566-91-77 |
mednarodna |
tematske jedi, ki jih občasno pripravijo |
|
domač, preprost |
povprečen |
Restavracija in picerija Naš hram |
Naselje na šahtu 38, 1412 Kisovec; tel.: 03/567-23-10 |
mednarodna |
postrvi |
|
lokal zunaj mesta, v smučarskem centru |
povprečen |
Gostišče Dolinšek |
Vrh pri Boštanju 23, 8294 Boštanj; tel.: 07/814-15-95 |
mednarodna |
|
cviček, francoska vina |
prijeten; primeren prostor za seminarje |
povprečen |
Gadova peč |
Podbočje 11, 8312 Podbočje; tel.: 07/497-73-73 |
domača slovenska |
postrvi (baje najboljše od Ljubljane do Zagreba) |
cviček |
preprost, domač; imajo tudi zidanico |
povprečen |
Ošterija Debeluh |
Trg izgnancev 7, 8250 Brežice; tel.: 07/496-10-70 |
mediteranska kuhinja, žar, vinoteka |
jelenov steak, žrebičkova tagliata na rukoli, telečji medaljoni z bučkami |
najboljši izbor slovenskih in tujih vin v Posavju |
prijetno vzdušje, lepo in z občutkom urejen prostor |
visok |
Gostilna Kalin |
Obrežje 6, 8261 Jesenice na Dolenjskem, tel.: 07/495-71-91 |
mednarodna |
jelen v lovski omaki, divjačinski golaž |
vinska karta |
starejša oprema, potrebno obnove |
povprečen |
Gostilna Šekoranja |
Bizeljska cesta 72, 8259 Bizeljsko; tel.: 07/495-13-10 |
pristna domača hrana |
goveja juha, pečenke, krvavice, narezek |
odprto domače vino |
domače, pristno tradicionalno vzdušje |
nizek |
Podjetniške gostilne in restavracije za podjetnike: okolica Ljubljane
Ljubljanski podjetniki radi vodijo poslovne partnerje v okolico prestolnice, kjer je ponudba zelo raznolika, zlasti v čislih pa so preproste slovenske jedi.
Tako kot je Ljubljana bogata z gostilnami in restavracijami, ki so primerne za poslovna srečanja, kosila in druge poslovne dogodke, je ponudba bogata tudi v okolici. Tudi tisti podjetniki, ki delajo v središču Ljubljane, poslovne partnerje radi povabijo ven iz mesta. Priljubljene so zlasti gostilne z dolgo tradicijo, kjer sicer ne ponujajo estravagantnih kulinaričnih kreacij, pač pa preproste slovenske jedi. Tu se je preprosto in obilno. In še pozabite lahko na težave z iskanjem parkirnega mesta, čemur se v Ljubljani težko izognete.
Gostinsko ponudbo v okolici glavnega mesta bi lahko opisali z besedo raznolika. Pozna se, da se tu križajo poti z enega konca države na drugega. Tu boste vedno našli primeren lokal za poslovne partnerje, ne glede na njihove okuse. Slovenske jedi, morske jedi, mednarodna ponudba, celo bograč in prekmursko gibanica nista neobičajna na tem koncu.
Pogled v tabelo ne razkriva vsega. Zapisali smo samo tisto, kar so nam povedali podjetniki, s katerimi smo se pogovarjali. Sicer pa je tu še nekaj znanih gostiln, ki so prav tako priljubljene med podjetniki. Omenimo lahko Gostilno Boter na Vrhniki, Gostilno Kirn v Podpeči, Gostilno Pri Poku na Brezovici, Hišo kulinarke Jezeršek pri Medvodah in še bi jih lahko našteli.
Vodnik po gostilnah in restavracijah v okolici Ljubljane so nam pomagali sestaviti naslednji podjetniki in podjetnica: Bojan Cestnik, Temida, d.o.o. Aleš Lisac, Lisac & Lisac, d.o.o. Martina Božič, Tina, d.o.o. Milan Čelan, Tipro, d.o.o Jure Valant, Arak group, d.o.o. Martin Lesjak, Ames, d.o.o.
Franjo Kovačič, Zavarovalna točka, s.p. Štefan Skledar, Zavod Naš laz
Franc Fritz Murgelj, Ecetera, d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE V OKOLICI LJUBLJANE
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Priporočene pijače |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Gostišče Pekel pri Borovnici |
Ohonica 22, 1353, Borovnica; tel.: 01/754-61-24 |
|
potočne postrvi |
|
prijetna okolica, mir |
povprečen |
Slavkov dom |
Golo Brdo 8, 1215, Medvode; tel.: 01/361-12-42 |
slovenske domače jedi |
roast-beef na rukoli |
rdeča vina |
sproščen domač ambient; lokal je na samem, v lepem okolju |
povprečen |
Gostilna Čubr |
Križ 53, 1218 Komenda; tel.: 01/ 834-11-15 |
mednarodna |
morske ribe |
|
stara gostilna; med gosti veliko poslovnežev |
povprečen |
Gostilna Burica |
Dragomelj 92, 1230 Domžale; tel.: 01/562-67-27 |
slovenska |
telečja pečenka, koline |
|
domač; stara gostilna s krušno pečjo |
povprečen |
Restavracija Tilia |
Čevljarska 5, 1230 Domžale; tel.: 01/721-48-44 |
mednarodna |
topli škampi z jurčki in rukolo;morska žaba s tartufi iz pečice;pehtranka; palačinke |
vino zelen |
zelo umirjen, klasičen; poleti prijeten vrt |
visok |
Gostilna Kaučič |
Podpeška cesta 18, 1351 Brezovica; tel.: 01/365-33-53 |
slovenska |
pražena jetrca |
refošk |
prijeten, domač |
povprečen |
Picerija Kašča Mrlačnik |
Podpeška cesta 22a, 1351 Brezovica; tel.: 01/365-75-72 |
italijanska; malice |
|
|
nov objekt v starem slogu |
povprečen |
Restavracija Bei Jing |
Tržaška cesta 543, 1351 Brezovica; tel.: 01/365-44-96 |
kitajska |
krožnik za osem oseb; ocvrto mleko |
kitajski čaj |
v kitajskem slogu |
povprečen |
Bistro Minutka |
Ljubljanska 89, 1230 Domžale; tel.: 01/721-12-62 |
morska |
pečena hobotnica s krompirjem |
|
preprost, domač |
visok |
Gostilna Pr'Kopač |
Tržaška cesta 418, 1351 Brezovica; tel.: 01/365-30-66 |
slovenska; morska |
domače jedi: ajdovi žganci ... |
|
domač |
povprečen |
Gostilna Ponvica |
Pod gradom 5, 1351 Brezovica; tel.: 01/365-73-01 |
mednarodna |
jedi z žara; ribe; gratinirani štruklji iz krušne peči |
|
sodoben slog; letni vrt |
povprečen |
Gostilna Kranjc |
Hrib 11, 1360 Vrhnika; tel.: 01/755-48-22 |
slovenska |
svinjska pečenka; ocvrti lignji |
|
domač, preprost; letni vrt |
povprečen |
Hotel Kongo |
Ljubljanska 65, 1290 Grosuplje; tel.: 01/781-02-00 |
mednarodna |
tematske jedi, zlasti afriške |
koktejli |
eksotičen |
povprečen |
Penzion Podržaj |
Rožna dolina 5b, 1290 Grosuplje; tel.: 01/786-17-21 |
mednarodna |
flambirane jedi; skutna torta z višnjami |
vina slovenskih vinarjev |
prostor za poslovna srečanja; zimski vrt |
povprečen |
Podjetniške gostilne in restavracije na Notranjskem
Notranjski podjetniki sicer trdijo, da je gostinska ponudba v njihovih krajih skromna, a se vendarle najde marsikaj - od mednarodne do domače kuhinje in divjačinskih specialitet. Ne kaže prezreti tudi prednosti mirnega naravnega okolja ...
Če bi hoteli vso ponudbo gostinskih lokalov, primernih za poslovna srečanja ali kosila, na Notranjskem opisati kar se da kratko, bi jo zajeli z besedo − skromno. Tukajšnji podjetniki nimajo veliko izbire, kadar želijo pogostiti poslovnega partnerja. V vsakem kraju po ena, največ dve gostilni s povprečno ponudbo, in tu in tam še kakšna turistična kmetija, ki se jo da priporočiti. Podjetniki sami trdijo, da tistih najpomembnejših poslovnih partnerjev, praktično nimajo kam peljati v svoji okolici. Nekateri takrat poiščejo rešitev v Ljubljani, tisti iz Ilirske Bistrice in okolice pa že tradicionalno organizirajo pomembnejša srečanja kar v sosednji Hrvaški. Poslovne partnerje peljejo najraje v Opatijo, ki je od Ilirske Bistrice oddaljena samo 20 minut vožnje. Kot prednosti opatijske ponudbe navajajo predvsem višjo raven gostinskih storitev, odlično morsko hrano in prijeten ambient.
Ker pa se okusi razlikujejo, lahko izpostavimo tudi kakšno prednost ponudbe na Notranjskem. Obširni gozdovi in redka poseljenost so idealno okolje za tiste poslovneže, ki želijo uiti v mirno naravno okolje. Dobro kosilo v lovski koči sredi gozdov, z obveznimi divjačinskimi specialitetami, bo na marsikaterega tujca naredilo večji vtis kot kosilo v vrhunski hotelski restavraciji.
In še pojasnilo v zvezo z našo rubriko. Zadnjič nas je poklical Miran Lovšin, lastnik Bistroja Minutka v Domžalah in se pritožil, čez oceno v tabeli. Podjetniki so Minutko uvrstili v nadpovprečen cenovni razred, gospod Lovšin pa je zatrdil, da to ne drži. Po njegovem imajo povprečne cene, pri svežih jadranskih ribah pa celo podpovprečne. Tu moramo še enkrat ponoviti, da tabelo oblikujemo na podlagi ankete med podjetniki in da podatkov sami ne spreminjamo, niti ne preverjamo cen v lokalih.
Vodnik po gostilnah in restavracijah v okolici Ljubljane so nam pomagali sestaviti naslednji podjetniki in podjetnica:
- Nives Belušič, Atelje Villa, d.o.o. - Tomaž Baumkircher, Skyway, s.p. - Brane Orešnik, Prolog, d.o.o. - Simon Premrl, Unika TTI, d.o.o. - Matjaž Štefan, Alpod, d.o.o.
- Peter Nagode, PVC Nagode, d.o.o. - Dušan Bevc, s.p.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE NA NOTRANJSKEM
Gostilna/restavracija |
Naslov |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Gostilna Škorpijon |
Rečica 1/a, 6250 Ilirska Bistrica; tel.: 05/714-13- 32 |
mednarodna |
vse morske jedi; imajo tudi zelo dobre pice; dobra ponudba odličnih vin |
prijeten; terasa |
povprečen |
GRC Zapolje |
IOC Zapolje III/5, Logatec; tel.: 01/759-11-70 |
mednarodna |
pestra ponudba vin v vinski kleti |
velika restavracija, brez posebne intime; vinska klet |
povprečen |
Gostilna Stara pošta |
Podkraj 100, 5273 Col; tel.: 05/366-84-44 |
slovenska |
jelenov zrezek z brusnicami; vipavski štruklji; primorska vina |
stara gostilna v mirnem okolju s prostori za manjše skupine |
povprečen |
Gostišče Jeršin |
Cankarjeva cesta 1, 1370 Logatec; tel.: 01/756-41-13 |
slovenska |
različne pečenke |
domač; oddajajo tudi sobe |
povprečen(velike porcije za povprečno ceno) |
Restavracija in pivnica Erasmus |
Kazarje 10, 6230 Postojna; tel.: 05/ 700-22 -88 |
mednarodna |
jagenjček po srednjeveško |
srednjeveški; viteški |
povprečen |
Jamska restavracija |
Jamska cesta 30, 6230 Postojna; tel.: 05/700-01-61 |
mednarodna |
|
moderen; na višji ravni; ob vhodu v Postojnsko jamo |
povprečen |
Gostilna Morski konjiček |
Mala Pristava 10, 6257 Pivka; tel.: 05/753-20-54 |
morska |
morska plošča |
preprost; morski |
povprečen |
Hotel Rakov Škocjan |
Rakov Škocjan 1, 1381 Rakek; tel.: 01/709-74-70 |
mednarodna |
divjačina; sladkovodne ribe |
lepo in mirno okolje; prostor za seminarje |
povprečen |
Pizzerija Čuk |
Pot k Pivki 4, 6230 Postojna; tel.: 05/720-13-00 |
italijanska |
malice |
»športen« - lokal stoji ob športnem parku |
povprečen |
Pizzerija in gostilna Minutka |
Ljubljanska 14, 6230 Postojna; tel.: 05/720-36-25 |
balkanska; pizzerija |
malice |
preprost; lokal za takrat, ko nimate veliko časa |
povprečen |
Gostišče Mašun |
Mašun 1, 6253 Knežak; tel.: 51/661-611 |
divjačinske jedi |
zrezki divjega prašiča, medveda in jelena |
domač; lovski; razstavljene lovske trofeje in staro orodje |
povprečen |
Turistična kmetija Ratoša |
Goriče 3a, 6230 Goriče; tel.: 05/ 753-61-10 |
domača |
različne jedi s tartufi; kozliček; jagenjček |
obnovljena kmetija s prenočišči |
povprečen |
Podjetniške gostilne in restavracije Severne Primorske
Podjetniki s Severne Primorske res nimajo težav, kadar želijo poslovne partnerje povabiti na poslovno kosilo ali jih kako drugače pogostiti. Izbira dobrih lokalov je že samo v okolici Nove Gorice tako velika, da lahko vsakega partnerja peljejo v drug lokal. To je šele del ponudbe na Goriškem. Podjetniki so nam zaupali, da se še posebej poslovni partnerji iz Severne Evrope najbolj veselijo obiska dobre turistične kmetije ali vinske kleti v Brdih. Domača hrana, degustacije vrhunskih vin in razgled do morja naredijo nanje nepozaben vtis. Ko se ponovno dogovarjajo za prihod v Slovenijo, nikoli ne pozabijo reči: »Pa rezervirajte tisto kmetijo od zadnjič.«
Sicer podjetniki za najbolj urejeno restavracijo na Goriškem navajajo Restavracijo Pikol. Zgovorne so besede enega izmed sogovornikov: »Če je v igri velik posel in je treba narediti na ljudi močan vtis, gremo seveda v Restavracijo Pikol. Še najpetičnejši magnati so tam ostali brez besed.« Nekateri ostanejo brez besed tudi, ko dobijo račun, vendar isti podjetnik pravi: »O ceni se ne govori, ker je ponavadi nižja od enega odstotka sklenjenega posla.«
Vodnik po gostilnah in restavracijah na Severnem Primorskem so nam pomagali sestaviti naslednji podjetniki in podjetnica:
Aleš Terpin, T.P.E., s.p. Marjeta Furlan, Intra lighting, d.o.o. Samo Eržen, Spin, d.o.o.
Jožef Bovcon, Enoop, d.o.o. Stojan Pirjevec, Avto Select, d.o.o. Tomi Ilijaš, Arctur, d.o.o.Miro Črv, Smarteh, d.o.o.
GOSTILNE IN RESTAVRACIJE SEVERNE PRIMORSKE
Gostilna/restavracija |
Naslov in telefon |
Ponudba |
Podjetniki priporočajo |
Značilnost ambienta |
Cenovni razred |
Gostilna Metulj |
Cankarjeva 60, 5000 Nova Gorica, tel.: 05/302-19-36 |
mednarodna |
hišna specialiteta je omleta z orehi |
domača gostilna z letnim vrtom |
povprečen |
Gostilna Zatolmin |
Zatolmin 1, 5220 Tolmin, tel.: 05/388-25-33 |
mednarodna |
hišne specialitete |
domače kmečko okolje |
povprečen |
Gostilna Žeja |
Ozeljan 32i, 5261 Šempas, tel.: 05/308-84-59 |
mednarodna |
školjke |
majhna gostilna, domač ambient |
visok |
Gostišče Podskala |
Glavni trg 9b, 5271 Vipava, tel.: 05/366-53-57 |
mednarodna |
|
ob izviru reke Vipave, v bližini je Lanthierjev dvorec |
povprečen /visok |
Gostišče Šterk |
Ajševica 13, 5000 Nova Gorica, tel.: 05/330-46-33 |
mednarodna |
divjačina |
domače vzdušje |
povprečen |
Restavracija in hotel Topli Val (Hvala) |
Trg svobode 1, 5222 Kobarid, tel.: 05/389-93-00 |
mednarodna |
morske jedi |
prijeten letni vrt |
povprečen |
Restavracija Dvorec Zemono |
Zemono, 5271 Vipava, tel.: 041/455-555 |
mednarodna |
vzemite si čas in uživajte ob neobičajnih jedeh |
zelo lep ambient, idilična lokacija |
visok |
Restavracija Fakuč |
Kromberk, 5000 Nova Gorica |
mednarodna |
hitri meniji za takrat, ko nimate veliko časa |
majhen, vendar zelo dizajnersko urejen lokal |
nizek |
Restavracija Franko |
Staro selo 1, 5222 Kobarid, tel.: 05/389-41-20 |
mednarodna |
hišne specialitete |
prijeten domač ambient, prenočišča |
visok |
Restavracija Grajska klet |
Grajska cesta 1, 5000 Nova Gorica, tel.: 031/399-761 |
mednarodna |
sezonske jedi na neobičajen način |
v renesančnem gradu na gričku v bližini Nove Gorice |
povprečen /visok |
Restavracija Kotlar |
Trg svobode 11, 5222 Kobarid, tel.: 05/389-11-10 |
morska |
soška postrv, kobariški štruklji |
lepa lokacija v centru Kobarida, prenočišča |
povprečen |
Restavracija Mark |
Markova pot 25, 5290 Šempeter pri Gorici, tel.: 05/303-11-03 |
mednarodna |
riba v peči s krompirjem in olivami |
primerno za večje skupine, terasa z lepim razgledom |
povprečen /visok |
Restavracija Pikol |
Vipavska 94, Rožna dolina, 5000 Nova Gorica, tel.: 05/302-25-62 |
morska |
najbolje se je prepustiti natakarju |
zelo lep, primeren kakovosti ponudbe |
visok |
Restavracija Primula |
Soška cesta 40, 5250 Solkan, tel.: 05/330-00-00 |
mednarodna |
svež kovač na žaru |
nov moderen lokal z lepim razgledom po dolini Soče |
visok |
Restavracija Vipavski hram |
Vinarska cesta 5, 5271 Vipava, tel.: 05/367-12-44 |
mednarodna |
vipavske jedi, arhivska vina |
restavracija v vinski kleti z bogato vinoteko |
povprečen /visok |
Turistična kmetija Arkade |
Črniče 91, 5262 Črniče, tel.: 05/366-60-09 |
domača |
pečena srna z zelišči |
prijeten ambient, vinska klet, prenočišča |
povprečen |
Turistična kmetija Belica |
Medana 32, 5212 Dobrovo, tel.: 05/304-21-04 |
domače jedi in pijače |
domače sezonske jedi, kruh iz krušne peči |
zelo lepa lokacija s pogledom do morja, prenočišča |
povprečen |
POZIV
Vabimo vas, da tabele dopolnite oziroma komentirate s svojimi predlogi! Tabele so objavljene na www.podjetnik.si.
Prav tako vas vabimo, da nam vnaprej pošljete svoje predloge glede gostiln in restavracij v Pomurju na e-mail naslov: info@podjetnik.si.
|
|