»Happy hours« za tuje jezike

Avtor: | Objava: 12.01.2004



Vas zanima, kako lahko napolnite lokal ob urah, ki so za posel tako rekoč mrtve? Ena od idej je, da navežete stik z eno od šol za tuje jezike in ponudite idejo za alternativne načine preživljanja učnih ur.

Če imate lokal, ki je ob določenih urah skoraj brez strank, poskusite kopirati idejo »happy hours v jezikih«. V Milanu se tako lokal Antica Birreria di Brera vsak četrtek od 19.30 do 21. ure napolni z ljudmi, ki se učijo jezika ob kozarcu pijače in lahkem prigrizku.  

Ideja se je porodila Leu Rescignu, direktorju kulturnega združenja Passaport (http://come.to/passaport), ki se ukvarja z iskanjem načinov, kako pomagati tujcem, ki živijo v Milanu, da se čim laže vključijo v družbeno življenje. Na »happy hours« v jeziku lahko pridejo vsi, tudi tisti, ki se sicer zaradi pomanjkanja časa ne morejo udeležiti jezikovnih tečajev, a iščejo nekoga, s komer bi lahko poklepetali.  Leo Rescigno najema lokale, ki lahko sprejmejo 30 do 40 ljudi. Učna ura (ena ura in trideset minut) s prigrizkom in pijačo stane približno 2000 tolarjev.

Leo na to ceno vzame določen odstotek za svoje posredovanje, plača predavatelja, lastnik lokala pa ima poln lokal ljudi, ki pijejo njegove pijače. 
Ideja na začetku ni imela poslovnih ciljev, toda kmalu se je izkazalo, da prispeva precejšen dobiček in izboljšuje imidž lokalu. 
 
Prednosti sodelovanja v takšni pobudi sta za lokal dve: prvič, lokal se napolni v urah, ko je običajno malo ljudi, in drugič, kdor sodeluje na učnih urah, se vrača v lokal tudi druge dni, tudi ko ni »srečnih uric« za tuje jezike. 

Povzeto po: www.millionaire.it.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *