Hi-tech globus

Avtor: | Objava: 05.02.2009



Včasih so bili globusi le vrteče se krogle, s pomočjo katerih si si lahko ogledal, kako je videti Zemlja iz vesolja, kako se vrti, kje so posamezne celine in države. Sodobni globusi pa so postali prave visokotehnološke napravice, ki otrokom in odraslim precej olajšajo in popestrijo učenje geografije. Sodobni globusi so delno zemljevidi, delno enciklopedije in delno visokotehnološko doživetje.  
 
Globus Smart Globe Deluxe ima priloženo pametno, brezžično pero in vgrajene zvočnike, prek katerih mladim in odraslim radovednežem pove ime države, ko nanjo pritisnejo s peresom. Toda to še ni vse. Učenja željni lahko dobijo iz globusa še veliko več informacij: podatke o valuti, flori in favni, uvozu in izvozu in podobno. Še posebej zanimivo pa je, da lahko informacije v globusu redno posodabljate tako, da se preko USB-priključka povežete z računalnikom in naložite novo programsko opremo.  
 
V globusu je naložen tudi kviz v treh zahtevnostih stopnjah, s katerim lahko male in velike glave testirajo svoje znanje iz geografije, svetovne kulture, zgodovine in aktualnih dogodkov. Cena za takole igračko: 157 evrov.  
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *