Hitra, a vendarle zdrava hrana

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 10.07.2003



Zdi se, da o restavracijah s hitro prehrano vemo že vse. Hamburgerji na tak in drugačen način, pečen krompirček in gazirana pijača. Toda ni čisto tako. Celo v domovini hitre prehrane so se začele dogajati korenite spremembe. Vse več tovrstnih verig dopolnjuje ponudbo z bolj zdravo prehrano. McDonald's na primer širi ponudbo solat, Schlotzsky's ponuja jedi, ki ne vsebujejo več kot 9 gramov maščob, in še vrsto podobnih zgledov bi lahko našli. Ljudje se preprosto ne želijo odpovedati hitri prehrani, temveč nezdravi prehrani. In restavracije jim rade prisluhnejo, še zlasti ker jim to veča dobiček. 

»Za vegetarijanski sendvič uporabljamo zelenjavo, ki je veliko cenejša od mesa, zaračunamo pa enako ceno. Veliko ljudi tudi zahteva, da v sendvič ne damo sira. Odstranite meso, odstranite sir in zaračunajte enako ceno. To je dober posel,« pravi direktor verige restavracij Schlotzsky's John Wooley.  

Čeprav prodaja bolj zdravih izdelkov verjetno ne bo prekosila prodaje hamburgerjev in drugih tradicionalnih »hitrih« jedi, pa že zdaj privablja nove goste v restavracije. Poleg tega pa tudi izboljšuje nekoliko opešan ugled »fast foodov«. Pri nas na večjo tovrstno ponudbo še čakamo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *