Hostel v jumbo jetu

Avtor: | Objava: 09.03.2009



Jumbo Hostel je prvi hostel na svetu v trupu letala, boeing 747-200, in je na tleh švedskega letališča Arlanda. Letalo, ki je bilo v lasti singapurske letalske družbe, so avgusta lani prestavili na trenutno lokacijo blizu vhoda na letališče Arlanda. Pobudnik in lastnik Jumbo Hostla, podjetnik Oscar Diös, sicer že lastnik hostla in hotela v mestu Uppsala, je hotel imeti lokacijo, ki je hitro in preprosto dostopna z avtomobilom, taksijem, javnim prevozom, kolesom in celo peš.
 
Jumbo jet, v katerem zdaj gostuje hostel, je odslužil svoj zadnji let leta 2002. Diös se je odločil za nakup in takoj začel s predelavo in renoviranjem. V trupu letala je uredil manjše hotelske sobe s toaletnimi prostori ter sobe s skupnimi ležišči in skupnimi toaletnimi prostori. Urejeni so tudi prostori za druženje in prehranjevanje. Da je vzdušje popolno, tudi osebje hostla nosi uniforme letalskega osebja.
 
Diös že načrtuje odprtje novih hotelov na drugih letališčih. Morda pa bi lahko tudi v Slovenji, na Brniku odprli tak hostel. Zagotovo bi bil zanimiva popestritev ponudbe.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *