Hotel za stvari

Avtor: | Objava: 10.02.2004



Tudi klet in podstrešje lahko postaneta posel. Ste že kdaj pomislili, da bi naredili »hotel«, namenjen stvarem? Ideja izhaja iz Amerike, v Milanu pa jo je Luigi Cercano s svojim podjetjem Casaforte uresničil in odprl hotel s petimi zvezdicami za stvari. Ta nima nikakršne zveze s klasičnimi skladišči, saj je vse prej kot to.  

Največji hotel za stvari v Evropi premore 1300 sob različnih velikosti, od takšnih z enim do dvema kvadratnima metroma, pa vse do apartmajev s 70 do 100 kvadratnimi metri. Stranke se odločijo za najem določenega prostora za poljubno obdobje. S svojim ključem, pametno kartico, imajo neomejen dostop do sobe, sedem dni na teden 24 ur na dan. V hotel lahko prinesejo vse tisto, česar ne morejo ali nočejo shraniti v svoji hiši, stanovanju, pisarni.  

Gre dejansko za ponudbo velikega hotela, saj ima vsaka soba svojo klimatsko napravo, protivlomni sistem in čistilni servis. Ponudijo pa tudi prevoz in pakiranje stvari na koncu bivanja v hotelu. Cene so sprejemljive: za dva kvadratna metra plačate do tri evre na dan, za 20 kvadratnih metrov 10 evrov na dan, za 80 kvadratnih metrov pa 26 evrov na dan ... 
 
Zamisel dobro deluje. Po šestih mesecih je Cercano že dosegel finančne rezultate, kot jih je načrtoval v dveh letih. To je odlična spodbuda, zato razmišlja o odpiranju novih hotelov za stvari. Zdaj jih ima že pet in že načrtuje nove. 
Ideja je primerna za večja mesta, kjer ljudje nimajo veliko prostora, kamor bi lahko odlagali stvari, ki jih trenutno ne potrebujejo. 

Več informacij o projektu in možnosti franšizinga dobite na straneh www.selfstorage.com ali www.selfstorage.it.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *