IN-PRIME, inovacijski preboj Primorske regije

Avtor: Maja Grapulin | Objava: 10.06.2003

Cilj programa IN-PRIME je ustvariti iz Primorske inovativno, prepoznano in spoštovano evropsko regijo.Danes primorsko gospodarstvo ne more več računati na povečevanje rasti le z večanjem zmogljivosti in poceni delovno silo. Pomanjkanje zavedanja o vlogi inovativnosti za razvoj je Primorsko pripeljala do današnje nacionalne in ekonomske ogroženosti in jo uvrstila med manj razvite obmejne regije Evropske unije. V primerjavi s Furlanijo - Julijsko Krajino in Avstrijo primorsko gospodarstvo zaostaja za več kot dvakrat. To nakazuje nevarnost, da bo Primorska gradila svojo prepoznavnost na nezahtevni proizvodnji, kar pomeni manjše dohodke in beg možganov v razvite države sveta.

Program IN–PRIME(Inovacijski preboj Primorske regije)je nastal iz povezovanja regionalnih razvojnih programov Goriške, Obalno-kraške in Notranjsko-kraške statistične regije. Njegovo glavno poslanstvopaje spodbuditi preboj Primorske regije v inovativno, prepoznavno in spoštovano regijo v novi razširjeni Evropi in s tem pritegniti k snovanju in izvajanju programa čim širši krog nosilcev gospodarskega razvoja iz celotnega področja Primorske.

Vsebina programa vključuje štiri podprograme:
- promocijo inovativnosti,
- podporno okolje za inovativnost (pomoč pri prijavi projektov na domače in tuje razpise, priprava poslovnih načrtov, finančno, pravno svetovanje, trženje in financiranje inovacij.
- inovacijske mreže, ter
- nacionalne in mednarodne inovacijske programe.

Inovacijski programi

V okviru programa IN-PRIME izvajajo analizo inovacijskega potenciala regije z namenom identifikacije inovativno usmerjenih podjetij, popisa znanj, izdelkov, raziskovalno-razvojne opreme, referenc, ki bodo rabila za povezovanje podjetij, načrtovanje skupinskih projektov, trženje dosežkov in izmenjavo virov.

Več informacij o projektu in možnostih sodelovanja dobite v pisarni IN-PRIME, p.p. 84, 5001 Nova Gorica, po telefonu 05 3315276, e-pošti info@in-prime.net ali na spletni strani www.in-prime.net.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *