Inovacije spremeniti v dobiček

Avtor: Esad Jakupović | Objava: 05.01.2013

Letošnji največji HP-jev dogodek, Discover 2012, je bil v znamenju optimizacije informacij, združenega shranjevanja in hibridnih računalniških okolij.


Največji dogodek enega največjih podjetij informacijske tehnologije: uvodno predavanje na dogodku HP Discover 2012 v Frankfurtu.

HP ima za sabo naporno leto konsolidacije po prihodu nove direktorice Margaret (Meg) Whitman. Informacijski orjak ostaja največji svetovni proizvajalec strojne opreme – prvi po proizvodnji računalnikov (z deležem nad 15 odstotkov svetovne proizvodnje) ter tiskalnikov in večopravilnih naprav (z deležem nad 40 odstotkov) – vendar se vse bolj trudi osvojiti enega vodilnih položajev tudi na področju rešitev in storitev. 

Vrednost iz celote informacij 

V Frankfurtu je HP med drugim predstavil nove in izboljšane rešitve za upravljanje s podatki iz svoje ponudbe optimizacije informacij HP Information Optimization, ki pomagajo podjetjem upravljati, razumeti in uporabljati raznolike in obsežne poslovne podatke. Donos oziroma povračilo iz informacij je vrednost, ki jo organizacije ustvarjajo z vlaganjem v informacijske rešitve, storitve in vire, da bi dobile pregled nad svojim poslovnim okoljem in sprejemale boljše in hitrejše poslovne odločitve. Velike količine podatkov obsegajo strukturirane podatke iz tradicionalnih podatkovnih baz, nestrukturirane podatke v video posnetkih, na fotografijah, v e-pošti, besedilih in podobno ter polstrukturirane podatke, ki jih zbirajo senzorji in naprave. Digitalni univerzum naj bi do leta 2015 zrasel na 8 zetabajtov (iz lanskih 1,8 ZB), s čimer shranjevanje podatkov in njihovo upravljanje postaja še bistveno večji izziv. 

Danes skoraj 60 odstotkov organizacij potrjuje, da niso opremljene s pravimi rešitvami za vpogled v velike količine podatkov, samo 10 odstotkov pa ocenjuje, da njihovo podjetje ali ustanova vključuje nestrukturirane podatke v svoje procese in strategijo. Z novimi rešitvami družbe Autonomy in HP Vertica pod okriljem HP ter novimi rešitvami HP Converged Infrastructure omogoča HP organizacijam ustvariti vrednost iz celotnih razpoložljivih strukturiranih, polstrukturiranih in nestrukturiranih informacij. Da bi odgovoril na pričakovanja v zvezi z upravljanjem velikih količin podatkov, je HP razširil svoj portfelj HP AppSystems in strankam ponudil več izbire in večje zmogljivosti z okolji Apache Hadoop, HP Vertica Analytics Platform in Autonomy eDiscovery.  

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *