Internetni bar

Avtor: Nives Pahor | Objava: 10.06.2003



S to zamislijo je primerno začeti prav v poletnih mesecih, ko se ljudje raje in več družijo zunaj. Poleti odprite internetno kavarnico ali osvežite ponudbo svojega bara tako, da namestite vso potrebno opremo za uporabo interneta. To je, po podatkih iz tujine, kjer je to že precej razvita storitev, zelo donosno, zlasti v turistično obleganih krajih in večjih mestih, kjer najdete veliko ljudi, ki potujejo.
»Eno pivo in pol ure internetnega deskanja, prosim.« Približno tako zveni naročilo v internetni kavarni. Taki lokali so stične točke tistih, ki doma nimajo računalnika, ali tistih, ki si želijo »surfati« po internetu v družbi.

Zamisel je zanimiva zlasti zato, ker je lahko dopolnilna storitev že obstoječi ponudbi lokala, saj lahko novo storitev ponudite rednim strankam, obenem pa si pridobite nove stranke, ki jih bo prav ta storitev pritegnila v lokal.

Začnete lahko z manjšo internetno kavarnico s tremi do petimi računalniki, priključenimi v omrežje. Stroški, ki jih morate pri tem upoštevati: približno 150.000 tolarjev za posamezen računalnik, priključnino v omrežje, ki znaša približno 30.000 tolarjev, ter mesečno naročnino na ADSL (fiksni znesek ne glede na porabo), ki znaša za pravne osebe blizu 12.000 tolarjev.
Pri računanju dobička, ki vam ga bo ta dodatna ponudba prinesla, ne pozabite upoštevati tudi vse, kar boste prodali zraven: sendviče, pijačo in druge drobnarije, ki jih stranke dnevno kupujejo v vašem lokalu.

Dobro pri tem je, da je zamisel moč zlahka izvesti, kar zadeva birokracijo, saj za vzpostavitev internetne povezave ne potrebujete posebnih licenc oziroma dovoljenj. Ko se odločite, pokličite Siol in tam vse uredite.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *