Inštruktor smučanja

Avtor: Petra Mauer | Objava: 11.02.2013



Začetni stroški: 1.000 do 5.000 evrov
Potrebna znanja in oprema: licenca za učitelja smučanja, smučarska oprema (smuči, palice, primerna oblačila, čelada, rokavice, očala …)
Čas delovanja: zimski meseci
Konkurenca: da 

Dejstva
Naberite si dovolj kondicije in izberite pravo opremo, obvezno opravite licenco za smučarskega učitelja in šele nato začnite znanje posredovati drugim. Pred tem si skrbno začrtajte poslovno pot. Odločite se, kje boste ponudili storitev, v katerem smučarskem kraju boste učili in ali boste teoretično znanje podajali v eni izmed ogrevanih učilnic. Povežite se s smučarskimi centri in tudi proizvajalci opreme, da vas bodo lahko priporočili. Izberite primerno ime za vašo smučarsko šolo, poskrbite za oglaševanje in se s prvimi učenci podajte na strmine. Poskrbite za varnost, ki naj bo vedno na prvem mestu in ves čas se zavedajte, da morate biti pri delu odgovorni, strokovni in profesionalni.  

Trg
Zimska idila pritegne mlade in stare, da se spustijo po belih hribih in se naužijejo snežnih radosti. Mnogo ljudi ima željo, da bi se naučili smučati ali le izboljšali svoje smučarsko znanje, zato jim lahko ponudite učne ure. Stranke lahko iščete torej povsod. Če se boste potrudili z oglaševanjem, bodo nemalokrat kar one našle vas.  

Nasvet
Ne pozabite na pozitivno motivacijo, nikoli ne ponižujte učencev, ampak jih spodbujajte, popolnoma se jim posvetite in jim ponudite ne le individualne učne ure, temveč tudi skupinske. Pomagajte jim pripraviti opremo, pregnati morebitni strah pred strmino in hitrostjo, odpraviti napake, ki jih delajo, ter jim omogočite, da bodo na snegu resnično kar najbolj uživali.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *