Iz enega prostora dva

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.10.2002

Rešitev je lahko preprosta: visoka omara sredi prostora ...



Uporabnost dolgih prostoro se lahko s primerno predelitvijo marsikdaj celo podvoji. Obstajajo znani sistemi suhomontažnih sten in vrat, ki pa so žal precej statična rešitev. Vlogo predelne stene lahko prevzamejo visoke omare, ki dajejo več kot stene. Visoka predelna omara je lahko sestavljena iz dveh plitvejših in je tako uporabna z dveh strani. Eno, čelno stran zapirajo drsna vrata, ki po želji prostor popolnoma ločijo ali pa nasprotno povežejo z dvema prehodoma ob stenah. Eden je v našem primeru namenjen strankam, drugi pa povezavi obeh uporabnikov. Polnilo drsnih vrat je prosojno, mat steklo, da prepušča svetlobo tudi v vhodni del, ki nima oken.

Mobilnost je vedno prednost. Stoječa svetilka na štirih kolesih zlahka kroži po prostoru - kot njegov satelit. Svetilka Panton Beam je na voljo v dveh barvnih različicah. Prodaja jo Dom interier, d.o.o., BTC, Ljubljana.

Pohištvu na kolesih ustrezajo gladke talne površine, na primer lamelni parket, ki vsemu prostoru ohranja nekaj klasike, zlasti v starejših objektih. Talno oblogo prodaja Bauhaus, Ljubljana.

Pri opremi se da marsikdaj prihraniti nekaj denarja - brez škode za celoten videz in uporabnost prostora. Vsekakor pa to ne velja za delovne stole, kjer cena pomeni tudi kakovost. Dober stol je tako rekoč naložba v zdravje. Tak je ta model z mehanizmi za dviganje, nagibanje in vrtenje. Stol Chicago v več različicah prodaja Duka, salon pisarniškega pohištva, Ljubljana.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *