Izbor Podjetnika leta 1996

Avtor: | Objava: 10.03.1996



Naša komisija je izbrala: med podjetniki, podjetnicami in podjetniškimi skupinami, ki smo jih predstavili v preteklem letu, sta vzor za izjemen podjetniški uspeh in potencial Doro Erjavec in Janez Pogačar iz podjetja Hyla iz Črnuč pri Ljubljani. Prejmeta skupno priznanje »Podjetnika leta«.


Razlogi za odločitev komisije

1. Podatki o razvoju, prometu in zunanjih trgih.
2. Izdelek: Uspeh temelji na boljšem konceptu izdelka, s katerim sta prehitela ameriški izdelek Rainbow (ki je sicer prvi odkril nišo). Zgodba spominja na začetke japonskega vzpona.
3. Predanost nenehnim izboljšavam izdelka.
4. Organizacijska strategija: Za ključno področje svetovnega marketinga sta ustanovila posebno podjetje Hyla Trade, v katerega sta sprejela kot enakovredna nemška partnerja; ostajata pa izključna lastnika proizvodnega podjetja Hyla d.o.o., ki skrbi za tehnološki razvoj.
5. Organizacijska strategija na proizvodnem področju: koncept podjetja kot montažno podjetje just-in-time. Proizvodnja je porazdeljena med sedem ključnih dobaviteljev. Po načrtovani investiciji bosta v podjetje pripeljala samo izdelavo ključnega dela izdelka, vse drugo ostane pri kooperantih.
6. Splošna razvojna strategija oziroma sprejetje treh možnih strategij, ki odgovarjajo na različne možnosti na trgu - od tega, da se trg ne poveča, do tega, da izdelek postane najširše porabniško blago.
7. Koncept enakovrednega partnerstva.

Predstavništva/podjetja v Nemčiji, Švici, Avstriji, Madžarski, Slovaški, Češki, Hrvaški, Belgiji, Nizozemski, Franciji, Švedski. Od prej prodaja kot liferant za Italijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *