Izdelava in prodaja glasbenih plošč takoj po koncertu

Avtor: Renato Vindiš | Objava: 12.07.2004



Glasbeni oboževalci, ki se udeležijo koncerta priljubljene glasbene skupine, s prireditve prinesejo majice, obeske ali posterje. Ali ne bi bila plošča z živo glasbo s prireditve bolj pristen spominek? Seveda, če bi bila izdelava mogoča v dovolj kratkem času. To pa je za današnje čase sprejemljiv izziv. 

Zaradi napredne tehnologije zapisovanja in učinkovitega razmnoževanja plošč nekatera podjetja že orjejo ledino na popolnoma novem trgu koncertnega spominkarstva. Ponudniki združijo glasbo z mešalne plošče s posnetkom koncertnega vzdušja in takšen izdelek kupcu ponudijo že od sedem do osem minut po končanem spektaklu.  

Podjetji Instant live in eMusic live, ki se ukvarjata s to dejavnostjo, trdita, da so prodajni rezultati zelo dobri. V ZDA, od nedavnega pa tudi na Nizozemskem, se je za nakup takega izdelka po koncertu odločila tretjina obiskovalcev. Kar ni čudno, saj izdelek obiskovalcem omogoča podoživljanje avtentičnega glasbenega dogodka na poseben, zelo oseben način. Pričakovati je, da bo izdelek kmalu na voljo tudi na DVD-ju, s sliko.

(Vir: New York Times)

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *