Izdelava vrečk iz starih časopisov

Avtor: | Objava: 07.02.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 300 evrov
Potrebna oprema: prevozno sredstvo, vrečke za prenašanje materiala, škarje in noži, tanka vrv, lepilo, računalnik, internet, telefon
Marketing: časopisni oglasi, spletni in radijski oglasi, letaki, od ust do ust
Posebne zahteve: natančnost, dobre organizacijske sposobnosti, komunikativnost
Popoldansko delo: da
Delo do doma: da
Čas delovanja: skozi vse leto
Konkurenca: da
 
Dejstva
Vrečke niso reciklirane v klasičnem pomenu, saj papir le zložite v specifične vzorce in velikosti ter njihove konce zlepite tako, da dobite iz njih uporabno vrečko. Izdelovanje je dokaj preprosto, hitro in enostavno, mojster lahko postanete že po nekaj dnevih izdelovanja. Poleg časopisnega papirja lahko uporabite tudi revije, stare zvezke, beležke in podobno. Delo lahko opravljate doma. Tudi shranjevanje ni zahtevno, saj potrebujete le suh zaprt prostor.
 
Morda dvomite v uspešnost posla, a v vašo korist pričata vse večje zavedanje o skrbi za naravo ter izjemno velika količina časopisov in revij na trgu. Surovega materiala vam torej zagotovo ne bo zmanjkalo. Ker za izdelavo ne boste potrebovali veliko finančnih sredstev, boste lahko vrečke prodajali po sprejemljivih cenah. Izdelke ponudite sorodnikom, prijateljem, znancem, sosedom, nato pa še manjšim trgovinam v vaši okolici.
 
Trg
Z osveščenostjo in kampanjami, ki nenehno opozarjajo na odgovoren odnos do narave in okolja, je težnja po recikliranju vse večja in vse bolj zaželena. Med drugim je popularno recikliranje starega časopisnega papirja, iz katerega je mogoče narediti tudi zanimive nakupovalne ali darilne vrečke. Za ta posel boste potrebovali le malo začetnega kapitala, nekaj spretnosti, dobro začrtan trg (manjše trgovine, zasebniki, kioski, darilni butiki …) ter uspešne dogovore z distributerji.
 
Nasvet
Mnogo trgovin se že izogiba plastičnim vrečkam, zato lahko v prihodnosti pričakujemo še posebej veliko povpraševanje po papirnatih vrečkah. Za začetek imejte pripravljenih okrog 100 evrov, da nakupite nekaj materiala, s katerim boste ustvarjali vrečke. Svetujemo, da se odpravite od vrat do vrat, da bi zbrali čim več starega papirja. Če vam je to odveč, najemite koga, da delo opravi namesto vas. Premislite tudi, ali boste potrebovali koga, ki vam bo pomagal pri izdelovanju (sprva morda le vaši družinski člani).  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *