Izdelki iz posušenega cvetja

Avtor: | Objava: 08.06.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: pod 1000 evri
Potreben material: škarje, škatla za shranjevanje, listi časopisnega papirja za sušenje, ravnilo, vrvice, vaze …
Marketing: internet, časopisi, od ust do ust
Posebne zahteve: ročne spretnosti, želja po ustvarjalnosti
Posel lahko upravljate od doma: da
Popoldansko delo: da
Konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto

Dejstva
Suho cvetje je pri ljudeh bolj priljubljeno od plastičnega. Izkoristite povpraševanje in ponudite strankam različne aranžmaje. Pripravite suhi venček, šopek, dekoracijo za popestritev notranjih ali zunanjih prostorov, sten in podobno. Izdelki bodo trajno darilo ali spomin, zato se jim marsikdo ne bo mogel upreti. Ker boste naredili vse sami, bodo vaše kreacije ne le unikatne, pač pa bodo v sebi nosile dodano vrednost, zaradi česar bo vaše delo še posebej cenjeno in spoštovano.

Za začetek potrebujete le domačo gredico, na kateri boste gojili cvetje. Ko boste posel razširili in pridobili več strank, lahko najamete dodatne površine za sejanje rož, morda pa se odločite, da jih boste potem, ko jih boste posušili, zapakirali in prodali v trgovino z drobnim blagom.
 
Trg
Vse več je navdušencev nad cvetlicami, ki ohranijo obliko in barvo. Storitev ponudite moškim, ki bi radi razveselili svoje drage, izdelke predstavite dekletom in ženam, ki se rade razvajajo, vsem tistim, ki obožujejo estetiko, naravo in cvetlice, ki se poročajo ali praznujejo obletnice, prav tako se z njimi odpravite do manjših trgovin z darilnim programom.
 
Nasvet
Na vrtiček nasadite čim bolj raznoliko cvetje, da se boste lahko poigravali pri ustvarjanju aranžmajev, voščilnic in šopkov. Svetujemo, da nabirate rastlinice za sušenje v sončnem vremenu, najbolje v dopoldanskem času. Če so preveč vlažne, se rože namreč težje sušijo ali celo splesnijo. Obstaja več načinov sušenja, a vsi imajo skupen imenovalec - prostor, v katerem sušimo cvetje, mora biti topel in zračen.
 
Podajte se v naravo in na travnikih poiščite ter naberite kislice, solzice, zlatice in druge pisane rožice. Če boste končni izdelek popršili z lakom, boste preprečili prahu, da se prime nanj, in ohranili obliko cvetlic ter podaljšali njihovo trajnost.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *