Izobraževanje za podjetništvo v Sloveniji

Avtor: Nives Pahor | Objava: 14.03.2006

Izbira je velika, pomembna novost pa so bolonjski programi, ki omogočajo mobilnost študentov in povezovanje s tujimi izobraževalnimi ustanovami.



Pomlad je obdobje, ko se na tisoče posameznikov odloča o nadaljnjem jesenskem študiju. Če ste tudi vi med tistimi, ki jih privlačijo podjetniški izzivi, in si želite postati uspešen podjetnik ali direktor (ali pa želite le osvežiti svoje dosedanje znanje), smo za vas pripravili pregled ključnih dodiplomskih in podiplomskih šol, ki v Sloveniji tako ali drugače delijo podjetniško oziroma ekonomsko znanje. Študija ni lahko izbrati, zato vam želimo s tem pregledom vsaj delno olajšati iskanje. Na trgu je veliko programov, ki ponujajo najsodobnejše ekonomsko in podjetniško znanje, zato izbira ni lahka. Najbolje je, da se odločite na podlagi svojih želja in pričakovanj.  

Še preden se spustite v raziskovanje, velja omeniti novost, ki pomeni veliko prednost za študente: šole bodo začele izvajati tako imenovane bolonjske programe. Glavni prednosti teh programov sta mobilnost študentov in možnost povezovanja s tujimi izobraževalnimi ustanovami.


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *