Izposoja čolnov

Avtor: Petra Mauer | Objava: 14.05.2013


Začetni stroški: od 2000 do 20.000 evrov

Marketing: letaki, oglasi v specializiranih in drugih revijah, oglaševanje na radiu in preko internetnih strani 

Konkurenca: da

Delo od doma: ne

Čas delovanja: toplejši meseci v letu

 

Dejstva

Na voljo je precej možnosti za začetek posla. Lahko kupite nov ali rabljen čoln ali pa se povežete z lastniki plovil in poizveste, ali so jih pripravljeni oddajati v najem, medtem ko vi prevzamete vso organizacijo. Dogovorite se, da lastniku odstopite del dobička, za gorivo in zavarovanje pa tako in tako morajo običajno plačati tisti, ki čoln najamejo. Kot pri vsakem drugem poslu je tudi pri tem potrebno sprva delati majhne korake. Preverite zahteve, ki jih potrebujete za opravljanje posla, odločite se, kakšne in koliko čolnov boste dajali v najem, kje boste imeli shranjene, uredite si zavarovanje in se oglašujte.

 

Trg

Marsikdo si želi vožnje s čolnom po morju, ampak si nakupa plovila ne more privoščiti, zato takšnim ponudite možnost, da ga vzamejo v najem za dan, teden ali mesec, pa naj gre za dopustnike, ribiče, poslovneže ali druge stranke.

 

Nasvet

Poleg najema ponudite še lekcije varnosti na vodi in stranke dobro naučite, kako naj upravljajo s čolnom, da boste imeli pri poslu čim manj težav. Plovilo lepo pobarvajte, nadenite mu ime, ki bo lahko izgovorljivo in po možnosti še duhovito. Naredite vse, kar lahko, da boste pritegnili stranke.

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *