Izposoja športne opreme

Avtor: Petra Mauer | Objava: 12.02.2014


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: 25.000 do 50.000 evrov

Marketing: oglaševanje na radiu, v časopisih, brošure, vizitke, od ust do ust 

Konkurenca: da

Čas delovanja: zimsko obdobje

Oprema: smuči, vezi, rokavice, smučarska očala, čelade, smučarski čevlji, smučarske deske, oblačila 

 

Dejstva

Pripravite poslovni načrt za vaš posel, odločite se, katero opremo boste dajali v najem, koliko je boste kupili na začetku, kako boste poskrbeli za trženje ter potreben denar za investicijo, v načrt vključite še informacije, v čem boste drugačni oziroma boljši od konkurence. Le-to preučite, pozanimajte se, kakšno opremo izposojajo, koliko računajo in podobno ter poskrbite, da boste ponudili nekoliko cenejšo storitev, družinske pakete in druge ugodnosti, poleg izposoje oziroma rezervacije opreme pa preko spletne strani ponudite še prijavo za popravilo smuči ali na tečaj smučanja. Poiščite dovolj velik prostor za opravljanje dejavnosti, kar pomeni, da morate razmisliti o manjšem skladišču, kamor boste lahko shranjevali vso opremo. Dobra lokacija je izjemnega pomena, zato poiščite tako, ki bo privlačna za turiste in obiskovalce, v bližini obiskanih in poznanih zimskih letovišč. Posebno pozornost namenite oglaševanju oziroma poskrbite, da boste prepoznavni. Oglašujete v različnih medijih: radiu, revijah in časopisih, tudi televiziji, če boste le dobili ugodno ponudbo za oglas.

 

Trg

Izposoditi si športno zimsko opremo je za mnoge ugodnejša in bolj preprosta rešitev kot njen nakup. Prav tako je relativno poceni metoda za uporabo in preizkušanje najbolj napredne športne opreme za kratek čas, ne da bi za to bilo treba odšteti ogromno denarja. Toda preden se lotite posla izposoje smuči, palic, smučarskih desk in podobnega, se osredotočite na primerno lokacijo, izbiro opreme, pridobitev znanja o trženju, prodaji, pridobivanju kupcev idr.

 

Nasvet

Na začetku vašega posla se prepričajte, da ne boste izposojevalnico odprli na lokaciji, kjer je že veliko konkurence. Bolje je, da poiščete takšno, kjer vam drugi ne bodo preveč skakali v zelje. Morda razmislite o ideji, da stranke privabite k sebi z brezplačnim kozarčkom kakava ali čaja, poigrajte pa se tudi z mislijo, da bi po koncu sezone morda izposojali kolesa, pohodne palice, palice za nordijsko hojo itd.

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *