Izposoja elegantnih oblačil

Avtor: | Objava: 09.07.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 25.000 do 70.000 evrov
Oglaševanje: internetno oglaševanje, letaki, oglasi v časopisih in revijah, od ust do ust
Konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto
 
Dejstva
Kdo pravi, da morajo stranke priti do vas? Zakaj jim ne bi vi dostavili oblačil na dom? Dejstvo, da imamo zaradi hitrega tempa življenja čedalje manj časa, izkoristite sebi v prid. Vsak, ki si bo želel izposoditi eleganten suknjič, krilo ali kaj podobnega, bo le telefoniral in vnaprej rezerviral termin sestanka. Vi se boste nato pripeljali do strankinega doma ali pisarne, vzeli mere in ji želeno naslednji dan dostavili. Potrebovali boste kombi, oblačila, obvezna oprema bo tudi telefon in dostop do svetovnega spleta (preko njega lahko oglašujete, iščete stranke, se povezujete z njimi, izmenjavate mnenja …). Biti morate odprti, komunikativni, točni, dobrodošlo bo tudi poznavanje modnih trendov.
 
Trg
Še vedno ostaja tradicija, da za obisk večernih zabav, porok, gledaliških ali opernih predstav, maturantskih plesov, in še bi lahko naštevali, potrebujemo elegantna oblačila. Glamur in prefinjenost sta namreč rdeča nit mnogih slavnostnih dogodkov, zato mora vsakdo v omari imeti vsaj nekaj kosov čudovitih kril, suknjičev, čevljev, bolerov, smokingov … Ker pa kupovanje tovrstnih modnih kosov garderobe ni poceni, je morda posel izposoje elegantnih oblačil pravi za vas. Dodajte le še jeklenega konjička in se nato osredotočite na obetajočo mobilno dejavnost.
 
Nasvet
Svetujemo, da se povežete z načrtovalci porok in organizatorji dogodkov, saj si boste na ta način lažje pridobivali stranke. Dogovorite se, da vas priporočijo, pripravljene imejte profesionalno izdelane fotografije in dobro spletno stran, na katerih bodo dobro vidna oblačila, ki jih dajete v najem. Vaš cilj naj bo poskrbeti za strankino zadovoljstvo, in sicer s kvalitetnimi izdelki, konkurenčnimi cenami, profesionalnim odnosom in široko izbiro elegantnih oblačil. Osredotočite se tudi na svetovanje, saj nemalo strank niti ne ve, kaj si želijo, kaj jim pristoji, v čem so videti lepe in zapeljive … Ponudite tudi obleke za najmlajše.
 
Uporabljajte lahkotne materiale, ponudite oblačila, ki vsebujejo elastan, saj je ta zelo prožen in prilagodljiv, ne pozabite pa niti na dodatke, s katerimi je mogoče popestriti enostaven ali enobarven kos oblačila.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *